Matkailuala

Matkailuopas, matkailualan perustutkinnon osa, opaspalvelut

Hakeminen

OPISKELE MATKAILUOPPAAKSI!

Suorita Matkailualan perustutkinnon Opastuspalvelut –tutkinnonosa ja Suomen Opasliitto ry:n hyväksymä matkailuoppaan peruskurssi yhdellä kertaa. Koulutus on tarkoitettu Hämeenlinnan seudun matkailuoppaana toimimisesta sekä opastuspalveluiden perusosaamisesta kiinnostuneille henkilöille.

Toteutus

Forssan ammatti-instituutti järjestää koulutuksen Hämeenlinnassa. Opetus koostuu monipuolisesti opastuksen teoriaopinnoista, yleistietoon ja paikallistuntemukseen liittyvistä luennoista ja kohdekäynneistä, itsenäisestä opiskelusta, kurssityöstä sekä käytännön opastusharjoittelusta. Osaaminen osoitetaan koulutuksen loppupuolella suoritettavilla näytöillä.

Koulutuksen lähipäivät ovat pääsääntöisesti tiistai- ja torstai-iltaisin sekä muutamana lauantaina ajalla 15.1. – 16.6.2024. Lähipäiviä ei järjestetä viikolla 9 sekä pääsiäis- ja vapunpäivän viikoilla.

Kurssin hyväksytysti suoritettuasi hallitset matkailuoppaan perustaidot ja voit auktorisoitua Kanta-Hämeen Oppaat ry:n matkailuoppaaksi sekä toimia Hämeenlinnan seudulla oppaana. Tämän jälkeen voit jatkaa esimerkiksi suorittamaan Matkailualan perustutkintoa tai Opastuspalvelujen ammattitutkintoa.

Suoritettuasi matkailuoppaan peruskurssin hyväksytysti saat Guide-merkin käyttöoikeuden sekä mahdollisuuden osallistua Suomen Opasliitto ry:n koulutuksiin.

Koulutuksen valintaperusteet

Voit hakeutua koulutukseen, jos olet täysi-ikäinen. Koulutukseen hakeutumisessa ei ole vaatimuksia pohjakoulutuksesta tai työkokemuksesta. Hakijalta edellytetään hyvää asiakaspalveluasennetta sekä hyvää kielitaitoa opastuskielen osalta (suomi ja/tai muu kieli).

Kustannukset


Opasliitto ry:n auktorisointi ja arviointimaksut 275 €. Opastuspalvelut -tutkinnonosa on toisen asteen perustutkinto opetuksena maksutonta.

Koulutukset

 • Matkailuopas, matkailualan perustutkinnon osa opaspalvelut

  Toteutusmuodot: Monimuoto

  Koulutuksen sijainti: Hämeenlinna

  Koulutus alkaa: 15.01.2024

  Haku alkaa: 20.11.2023

  Haku päättyy: 10.01.2024

  Hakeudu koulutukseen