Media-ala

Media-alan ammattitutkinto, äänituotanto

Hakeminen

Tee musiikkituottamisen, äänituotannon ja äänitekniikan uraunelmista totta media-alan ammattitutkinnon opinnoilla Forssassa. Ääniopettajana toimii Mika Haapasalo joka vaikuttaa kitaristina ja säveltäjänä Happoradio-yhtyeessä. Hänellä on laajalti kokemusta musiikin tuottamisesta sekä yli 20 vuoden historia äänistudioyrittäjänä.

Opintoihin osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on AV-alan peruskoulutus, äänituotannon alalta pitkä työkokemus tai alan vahva tuntemus. Jos et ole suorittanut AV-alan perustutkintoa, sinun on osoitettava sitä vastaava osaamisesi äänituotannon tai AV-alan porfoliolla sekä motivaatiokirjeellä, joilla osoitat hallitsevasi alan perusteet. Portfolio sekä muu materiaali esitetään sähköisessä muodossa. Liitä linkki materiaalisi hakemuslomakkeella. Kerro portfolion lisäksi mahdollisimman tarkkaan millainen on osaamisesi ja kokemuksesi äänituotannon tehtävistä ja mitä ohjelmia olet käyttänyt.

Toteutus

Monimuoto-opetuksena toteutettava koulutus sisältää 26 lähipäivää, verkko-opiskelua sekä käytännön työtä työpaikalla, yrittäjänä tai koulutussopimuspaikassa. Media-alan ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta, yhdestä osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Lähiopetusta on 1-2 päivää kuukaudessa, joka kuukauden ensimmäinen torstai. Koulutuksen kesto on noin puolitoista vuotta.

Koulutuksessa opitaan mm.

 • Musiikin tuottaminen studiossa
 • Musiikin taiteellinen tuotanto ja studiotyö (editointi, ohjelmointi, äänitys- ja miksaustekniikat, masterointi)
 • Videotuotannon ja editoinnin perusteet

Opiskelua varten tarvitset tietokoneen ja verkkoyhteyden. Saat oppilaitokselta media-alan opintojen ajaksi käyttöösi veloituksetta Adoben Creative Cloud ohjelmistolisenssit.

Koulutus alkaa, jos opiskelijaryhmässä on vähintään 12 opiskelijaa. Max. osallistujamäärä 16 opiskelijaa. Opiskelijat valitaan pisteytyksen perusteella, joka muodostuu aiemmasta koulutuksesta, alan perusosaamisesta sekä portfoliosta.

Kustannukset opiskelijalle

Työttömyysetuudella opiskelu. Selvitä, täyttyvätkö työttömyysetuudella opiskelun ehdot osaltasi. Ota yhteyttä omaan TE-toimistoosi ennen opintoihin hakeutumista.

Jos oppisopimus ei ole mahdollinen, voit opiskella omakustanteisesti. Omakustanteisen opiskelun kokonaishinta on 650€.

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Koulutukset

 • Media-alan ammattitutkinto, äänituotanto

  Toteutusmuodot: Lähiopetus, Verkko-opetus, Oppisopimus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 07.09.2023

  Haku alkaa: 07.01.2023

  Haku päättyy: 13.08.2023

  Koulutuksen hinta: 650 €

  Hakeudu koulutukseen