Media-ala

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, julkaisutuotanto | mediapalvelujen tuottaja

Hakeminen

Oletko visuaalisesti lahjakas ja luova tyyppi? Innostutko liikkuvasta kuvasta tai äänestä, tai onko valokuvaus intohimosi? Mediapalvelujen toteuttajan opinnoissa opit valokuvaamista, videoimista sekä kuvan, videon ja äänen käsittelyä. Opit myös tuottamaan visuaalisia sisältöjä erilaisia julkaisuja ja markkinointia varten.

Mediapalvelujen toteuttajana osaat tuottaa ja julkaista erilaista mediamateriaalia erilaisissa kanavissa, kuten sosiaalisessa mediassa. Osaat myös tehdä podcasteja, videoklippejä, elokuvia, animaatioita, esitteitä, julisteita, aikakauslehtiä, blogeja ja vlogeja sekä nettisivuja. Osaat käyttää alan ohjelmistoja, tehdä erilaisia tulostuksia sekä arkistoida tiedostoja. Osaat toimia tekijänoikeuksien mukaisesti ja tunnet omat oikeutesi.

Sinusta tulee lähtökohtaisesti laaja-alainen oman osaamisalueesi osaaja, ja sinun on mahdollista kohdentaa osaamistasi myös johonkin erityiseen osa-alueeseen, joita meillä on audiovisuaalinen viestintä, julkaisutuotanto sekä kuvallinen ilmaisu. Julkaisutuotannon osaamisalan suoritettuasi tunnet media-alan toimintaympäristön, hallitset julkaisutuotannoissa toimimisen ja osaat mediamateriaalien valmistuksen. Lisäksi olet oppinut erityisiä media-alan taitoja sen mukaan mitä olet valinnut valinnaisiksi tutkinnonosiksesi. Osaat soveltaa oppimiasi tietoja ja taitoja muuttuvissa työtilanteissa sekä toimia monipuolisesti media-alan ja kuvallisen ilmaisun erilaisissa työtehtävissä. 

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena, joka edellyttää työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja jonka voi aloittaa joustavasti. 

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.

Media-alalla luonteva jatko-opintoväylä esim. ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla on medianomiopinnot ammattikorkeakoulussa.

Uramahdollisuudet

Mediapalvelujen toteuttajana sinun on mahdollista työskennellä mm. kuvaajana, äänittäjänä, editoijana, viestintäalan assistenttina ja nettisivujen suunnittelijana. Voit tuottaa uutisia, viihdettä, esittelyjä sekä mainontaa eri medioihin. Voit työllistyä esimerkiksi mainos- ja mediatoimistoon, tuotanto- tai kustannusyhtiöön, radioon, televisioon tai mediataloon. Myös yrittäjyys on varteenotettava vaihtoehto, erityisesti esimerkiksi valokuvaajana toimiessasi.

Kansainvälistyminen

Forssan ammatti-instituutissa sinulla on hyvät kansainvälistymisen mahdollisuudet: sinun on mahdollista suorittaa kieli- ja kulttuuriopintoja, lähteä ulkomaanvaihtoon tai opintomatkoille sekä osallistua lukuisiin kotikansainvälisyystapahtumiimme.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Teemme yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK:n kanssa, jonka ansiosta sinun on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulun opintoja jo osana perustutkinnon opiskeluasi. Yhteistyöoppilaitoksemme Laurean AMK-opintoihin voit aluksi tutustua helposti kurkistusopintojen kautta. Väyläopinnoissa voit aloittaa AMK-opinnot jo toisen asteen opiskelun aikana.

Kauttamme on myös mahdollista päästä opiskelijavaihtoon, suorittaa kaksoistutkinto tai yhdistää opiskelu ja täysipainoinen harjoittelu sekä kilpaileminen Urheiluakatemian ansiosta.

Lue lisää:

Koulutukset

 • Mediapalvelujen toteuttaja, julkaisutuotannon osaamisala (oppisopimus)

  Toteutusmuodot: Oppisopimus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

  Haku alkaa: 01.01.2023

  Haku päättyy: 31.12.2023

  Hakeudu koulutukseen