Media-ala

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto (YO)

Hakeminen

Tässä koulutuksessa sinun on mahdollista opiskella oman kiinnostuksesi mukaan valokuvausta, graafista suunnittelua, videotuotantoa sekä kuvan, videon ja äänen käsittelyä sekä pelituotantoa. Opit tuottamaan visuaalisia sisältöjä ja julkaisuja eri medioihin.

Kun hallitset media-alan perusteet voit valita syventäviksi opinnoiksi osaamisalan, joka vastaa parhaiten toiveitasi. Osaamisalat ovat julkaisutuotannon, audiovisuaalinen viestinnän sekä kuvallisen ilmaisun osaamisala.

Audiovisuaalinen osaamisala, mediapalvelujen toteuttaja:
Osaat työskennellä audiovisuaalisen alan tuotannon eri vaiheissa ja käytät erilaisia menetelmiä mediamateriaalin tuottamiseen. Opit kattavasti videotuotannon eri tehtäviä kuten editointia, äänituotantoa ja animaatiota.

Julkaisutuotannon osaamisala, mediapalvelujen toteuttaja:
Opit käyttämään erilaisia menetelmiä mediamateriaalien tuottamiseen. Opit valokuvausta, graafista suunnittelua ja visuaalisten julkaisujen toteuttamista sekä kuvankäsittelyä. Tunnistat yleisimmät julkaisutuotannon tuotantoprosessit, menetelmät ja käyttöalueet.

Kuvallisen ilmaisun osaamisala, kuvallisen ilmaisun toteuttaja:
Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan visuaalisen viestinnän tuotteita, valmistelemaan kuvauksia sekä käyttämään kuvausvälineitä ja valoa ilmaisun välineenä.

Pelituotannon osaamisala, pelituotannon toteuttaja:

Opit tuntemaan peli- ja animaatioalaa ja suunnittelemaan ja toteuttamaan mm. pelisuunnittelua, ohjelmointia, grafiikoita, animointia, 3D-tekniikoita sekä äänituotantoa. Tunnet media-alan toimintaympäristöt ja osaat soveltaa oppimiasi tietoja ja taitoja muuttuvissa työtilanteissa sekä osaat toimia monipuolisesti media-alan ja kuvallisen ilmaisun erilaisissa työtehtävissä. Tutkintonimikkeenä on Pelituotannon toteuttaja.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle joka olet kiinnostunut toimimaan erilaisissa media-alan tehtävissä tai sinulla on jo aiempaa alan kokemusta ja haluat päivittää osaamisesi tähän päivään.

Valintaperusteet

 • Edellyttää lukion tai toisen asteen tutkinnon aiempaa suorittamista.
 • Tutustu myös yleisiin valintaperusteisiimme.

Koulutuksen sisältö

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun opinnot sisältävät valokuvausta, graafista suunnittelua, videotuotantoa sekä kuvan, videon ja äänen käsittelyä. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena sekä verkkokoulutuksena: alkuvaiheessa sinulla on enemmän itsenäistä verkko-opiskelua ja opintojen edetessä lähiopetus päiväopintoina lisääntyy. Sinulle laaditaan osaamiseesi ja tarpeisiisi pohjaava henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö, aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Oppisopimus

Sinun on mahdollista suorittaa tämä tutkinto myös joustavasti oppisopimuksella, jos sinulla on tiedossa koulutukseen soveltuva työpaikka ja työnantajaltasi suostumus oppisopimusopiskeluun.

Koulutukset

 • Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

  Toteutusmuodot: Monimuoto, Verkko-opetus, Lähiopetus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 22.01.2024

  Haku alkaa: 09.10.2023

  Haku päättyy: 31.12.2023

  Hakeudu koulutukseen