Ravintola- ja cateringala

Ravintolakokin ammattitutkinto/osatutkinto (työvoimakoulutus)

Ravintolakokkina työskentelet tiimissä kehittäen uusia vastuullisia ja turvallisia ruokatuotteita. Ruokapalvelujen ammattitutkinto-opintojen aikana hiot annos- ja ruokalistasuunnittelun taitojasi erityisesti laadun ja taloudellisuuden näkökulmista. Opit toimimaan asiakaslähtöisesti ja kestävästi työssäsi. Saat monenlaisia valmiuksia työllistyä ja vastata tämän hetken sekä tulevaisuuden haasteisiin ravintolakeittiössä.

Koulutukseen voit hakeutua, jos sinulla on aiempaa alan kokemusta tai alan perustutkinto suoritettuna. Suomen kielentaito tulee olla riittävällä tasolla. Opinnot henkilökohtaistetaan omien tavoitteiden sekä aiemman osaamisen perusteella. Koulutuksessa on työskentelyä oppilaitoksen opetusravintolassa sekä alan työpaikoissa. Pakollinen tutkinnon osa suoritetaan työpaikalla näyttönä, joka on ruoanvalmistus ravintolakeittiössä. Opettajalta saat henkilökohtaista ohjausta koulutuksen sekä näytön suorittamiseen.

Koulutus on lähiopetusta, joka koostuu teoriaopinnoista, luennoista, opetuskeittiö- sekä salityöskentelystä, verkko-opinnoista, ryhmätyöskentelyistä, työpaikkakäynneistä sekä työssäoppimisista. Oppilaitoksessa on oma opetusravintola, jossa opetellaan alan perustaitoja.

Kohderyhmä

Koulutukseen voit hakeutua, jos sinulla on aiempaa alan kokemusta tai alan perustutkinto suoritettuna.

Koulutukseen hakeutuminen

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.

Koulutus alkaa 30.10.2023

Haku päättyy 15.10.2023