Tieto- ja viestintätekniikan ala

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | ohjelmistokehittäjä

Hakeminen

Miltä kuulostaisi työskentely tietotekniikan parissa? Kiinnostaisiko esimerkiksi ohjelmistokehitys tai asiakaspalvelutyö tietotekniikan parissa? Tieto- ja viestintätekniikan opintojen aikana opit ohjelmoimaan sovelluksia ja pelejä, tuottamaan sähköisiä verkkopalveluita sekä perustamaan, ylläpitämään ja kehittämään tietoverkkoja.  

Opiskellessasi meillä tieto- ja viestintätekniikkaa voit erikoistua joko IT-tukihenkilöksi tai ohjelmistokehittäjäksi.  

Ohjelmistonkehittäjänä osaat suunnitella, toteuttaa, testata ja ylläpitää erilaisia sovelluksia, pelejä ja tietojärjestelmiä. Osaat myös opastaa asiakasta tieto- ja viestintätekniikan käytössä ja ratkaista esiin tulevia ongelmia.  

Koulutuksen sisältö 

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.  

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena, joka edellyttää työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja jonka voi aloittaa joustavasti.

Lisätietoja

Jatko-opintomahdollisuudet

  

Ammatillisista perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tieto- ja viestintäteknologiaa opiskelleelle luonteva jatko-opintoväylä on insinöörikoulutus ammattikorkeakoulussa. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.  

Uramahdollisuudet 

Ohjelmistonkehittäjänä toimit usein yrityksen tietojärjestelmäasiantuntijana. Sinulla on perusvalmiuksia pelisuunnittelijan, -testaajan ja -ohjelmoijan työtehtäviin sekä perusgrafiikan tuottamiseen. Voit toimia myös esimerkiksi yrityksen ohjelmistokehityksen tehtävissä tai nettisivujen suunnittelu- ja toteutustehtävissä. 

Kansainvälistyminen 

Forssan ammatti-instituutissa sinulla on hyvät kansainvälistymisen mahdollisuudet: sinun on mahdollista suorittaa kieli- ja kulttuuriopintoja, lähteä ulkomaanvaihtoon tai opintomatkoille sekä osallistua lukuisiin kotikansainvälisyystapahtumiimme.  

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa  

Teemme yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK:n kanssa, jonka ansiosta sinun on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulun opintoja jo osana perustutkinnon opiskeluasi. Kauttamme on myös mahdollista päästä opiskelijavaihtoon, suorittaa kaksoistutkinto tai yhdistää opiskelu ja täysipainoinen harjoittelu sekä kilpaileminen Urheiluakatemian ansiosta.  

Lue lisää:

Koulutukset

 • Ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

  Toteutusmuodot: Lähiopetus, Monimuoto, Oppisopimus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

  Haku alkaa: 01.01.2023

  Haku päättyy: 31.12.2023

  Hakeudu koulutukseen