Työvoimakoulutus

Hoiva-avustajan tai lähihoitajan koulutus, työvoimakoulutus

Haluatko työn, joka on merkityksellistä ja vastuullista? Kiinnostaako sinua työskentely ikääntyneiden ihmisten parissa? Onko sinulla jo työkokemusta hoitotyöstä? Hae hoiva-avustaja- tai lähihoitajakoulutukseen oppimaan uutta!

Opiskele hoiva-avustajaksi tai lähihoitajaksi. Koulutus alkaa orientaatio-/valintajaksolla ajalla 9.9. – 28.9.2024. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille.

Hakijalta vaaditaan hyvät vuorovaikutustaidot, riittävä kielitaito, motivaatiota työskennellä ikääntyneiden parissa sekä alalle soveltuvuutta. Valintapäätös orientaatiojaksolle tehdään hakemusten perusteella hakuajan päätyttyä.

Orientaatiojakso kestää 3 viikkoa. Orientaatiojakso sisältää mm: opintojen ja alan esittely, lähtötasotestit, työnantajien esittely, työelämäjakso 1 vko, opiskelu- ja uraohjaus.

Orientaatio- ja valintajakson aikana arvioidaan hakijan soveltuvuus ja valmiudet toimia alalla sekä laaditaan opiskelijalle henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Orientaatio- ja valintajakson loppuvaiheessa jakson tulosten, soveltuvuuskokeen ym perusteella tehdään päätös siitä jatketaanko osallistujan koulutusaikaa ja jatkaako hän suoraan hoiva-avustajan tai lähihoitajan koulutukseen.

Hoiva-avustajan koulutus

Koulutus alkaa 9.9.2024 ja kestää n. 9,5 kk mukaanlukien em. orientaatio- ja valintajakso, päättymispäivä tarkentuu myöhemmin.
Koulutuksen sisältö

  • Kasvun osallisuuden edistäminen (sosiaali- ja terveysalan pt)
  • Ikääntyneiden osallisuuden edistäminen (sosiaali- ja terveysalan pt)

Yhteiset aineet

  • Kestävän kehityksen edistäminen, Toiminta digitaalisessa ympäristössä, työelämässä toimiminen, työelämän viestintätaidot ja opiskelu- ja mediataidot sekä opiskelu- ja urasuunnitelma.

Lähihoitajan koulutus:

Koulutus alkaa 9.9.2024 ja kestää n. 2 vuotta mukaanlukien em. orientaatio- ja valintajakso, tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen sisältö:

  • Kasvun osallisuuden edistäminen 20 osp (pakollinen) KASO
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 30 osp (pakollinen) HYTO

Yhteiset aineet 35 osp
Osaamisala: Ikääntyneiden hoito ja kuntoutus

  • Kotihoidossa toimiminen 40 osp KOTO
  • Ikääntyneiden osallisuuden edistäminen 35 osp IKOE
  • Valinnainen tutkinnon osa: Hyvinvointiteknologian 15 osp HYTEK

Koulutukseen sisältyy teoriaopetusta erilaisissa oppimisympäristöissä ( lähi- ja verkko-opetusta) sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutukseen sisältyy kahden viikon lomajakso / vuosi. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen loppuvaiheessa tutkinto valmiiksi oppisopimuksella (edellyttää soveltuvaa työpaikkaa).

Koulutukseen hakeminen

Täytä hakemus alla olevan painikkeen kautta tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15, p. 0295 020 702