Työvoimakoulutus

Tukipalveluavustaja, Hämeenlinna (työvoimakoulutus)

Oletko kiinnostunut sosiaalialan työtehtävistä, joissa toimit avustavissa tehtävissä työryhmän jäsenenä?

Tässä koulutuksessa pääset tutustumaan sosiaali- ja terveysalaan sekä puhdistuspalvelualaan. Tämän koulutuksen myötä Sinulla on hyvät mahdollisuudet jatkaa hoiva-avustajan tai lähihoitajan koulutuksiin tai vaikka suunnata puhtaanapidon tutkintoa opiskelemaan. Työskennellä voit esimerkiksi ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä tai yhdistystoiminnan asiointi- ja avustamispalveluissa.

Koulutuksen aloitus 4.3.2024, koulutuksen kesto on 4-5 kuukautta henkilökohtaistamisen mukaan.

Tukipalveluavustajana toimit asiakkaiden arjessa, avustaen ruokahuollossa, puhtaanapito- ja tekstiilihuollon tehtävissä, viriketoiminnassa tai avustavissa asiointitehtävissä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Hoitotyöt eivät kuitenkaan kuulu työtehtäviin. Olet auttava käsipari työryhmässä.

Koulutus on tutkintotavoitteista ja siinä suoritetaan yksi tutkinnon osa 15 osp. Tutkinnon osa on paikallisesti suunniteltu vastaamaan työelämän tarpeita.

Koulutusaika jaksottuu seuraavasti opetuksen ja työharjoittelun kesken:

vk 10-11 opetusta
vk 12-16 opetusta ma-ti ja työharjoittelua ke-pe
vk 17 opetusta
vk 18-19 opetusta ma-ti ja työharjoittelua ke-pe
vk 20 opetusta
vk 21-23 työharjoittelua
vk 24 opetusta ma-ti ja työharjoittelua ke-pe
vk 25-35 työharjoittelua

Koulutukseen hakeminen

Täytä hakemus Te-palvelujen nettisivuilla ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.