Koulutus soveltuu leipomo- ja konditoriatyöstä kiinnostuneille, jatkokoulutukseksi leipomoalalla työskenteleville, joilla on hankittuna aikaisempaa osaamista alalta, joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta. Osaamisalasta riippuen voit valmistua kondiittorikisälliksi, leipurikisälliksi tai leipomoteollisuuden kisälliksi. Opit valmistamaan valitsemasi tutkinnon osien mukaan erilaisia leipomon ja konditorian tuotteita ammattimaisesti. Tutkinnon suorittaneena voit toimia leipomossa, konditoriassa, kahvila-konditoriassa tai paistopisteessä tutkinnon osien painotuksen mukaan.

Kuvaus
Opit valmistamaan valitsemasi tutkinnon osien mukaan erilaisia leipomon ja konditorian tuotteita ammattimaisesti. Tutkinnon suorittaneena voit toimia leipomossa, konditoriassa, kahvila-konditoriassa tai paistopisteessä tutkinnon osien painotuksen mukaan, voit myös ryhtyä alan yrittäjäksi.
Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka muodostuu itsenäisestä etäopiskelusta, päivisin järjestettävistä lähiopetuspäivistä, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, pienryhmätyöskentelystä ja -ohjauksesta sekä verkko-opiskelusta. Tutkinnon läpäiseminen edellyttää työpaikalla järjestettyjen näyttöjen hyväksyttyä suorittamista. Lähipäivien määrä riippuu koulutusmuodostasi ja osaamisesi tasosta, oppisopimus-opiskelijalla lähipäiviä on yleensä 1-2 pv/kk, osaamisen mukaan.
Koulutus kestää yleensä 1-1,5 vuotta.
Oppisopimus
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.
Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.
Lisätietoja
Opettaja Sanna Granroth, puh. 050 358 3099 tai sanna.granroth@lhkk.fi
Opettaja Mari Järvin, puh. 050 434 0620 tai mari.jarvinen@lhkk.fi
Koulutukset
-
Leipomoalan ammattitutkinto
Koulutuksen osallistumismaksu on 400 e. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.
Toteutusmuodot: Monimuoto, Oppisopimus
Koulutuksen sijainti: Forssa
Koulutus alkaa: 22.01.2024
Haku alkaa: 01.01.2023
Haku päättyy: 31.12.2023
Koulutuksen hinta: 400 €