Koulutustarjonta

Perustutkinnot

Haluatko saada itsellesi ammatin? Suorittamalla ammatillisen perustutkinnon hankit laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet valitsemasi alan eri tehtäviin ja osoitat, että ammattitaitosi on työllistymisen edellyttämällä tasolla. Koulutukseen voit hakeutua ympäri vuoden ja aloittaa voit joustavasti.

Perustutkinnot

Ajoneuvoalan perustutkinto | automekaanikko

Oletko kiinnostunut autoista ja niiden korjaamisesta? Tykkäätkö tehdä töitä käsin, ja nähdä kättesi jäljen? Ajoneuvoalan opinnoissa keskityt oppimaan auton huoltamista ja korjaamista. Osaamistasi täydennät halutessasi sähköalan, voimansiirron ja raskaan kaluston tekniikan opiskelulla

Lisätiedot ja hakeminen

Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja

Kiinnostaako sinua miten elintarvikkeet valmistetaan? Elintarvikealan opinnoissa opit elintarvikkeiden valmistamista ja valmistustekniikoiden ja -prosessien kehittämistä.

Lisätiedot ja hakeminen

Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori

Haaveiletko pullantuoksuisesta työstä? Leipuri-kondiittori työskentelee leipomoalan valmistusprosessissa, kuten leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä ja kahvila-konditorioissa valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä.

Lisätiedot ja hakeminen

Elintarvikealan perustutkinto | lihatuotteiden valmistaja

Lihatuotteiden valmistajana osaat leikata lihaa ja valmistaa erilaisia lihavalmisteita. Lihatuotteiden valmistaja valmistaa mm. erilaisia raakalihatuotteita, kestomakkaroita, kokolihatuotteita, kylmäsavutuotteita ja lihasäilykkeitä.

Lisätiedot ja hakeminen

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla kosmetologeilla on ammattitaito palvella asiakkaita ja myydä kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Kosmetologina hoidat, neuvot ja ohjeistat asiakasta kokonaisvaltaisesti ihonhoidossa.

Lisätiedot ja hakeminen

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja

Kiinnostaako työ alalla, jossa töitä on enemmän kuin tekijöitä? Suomessa metallialan yrityksillä on pulaa osaavasta työvoimasta, eikä tilanteeseen ole näkyvissä muutosta. Meillä voit […]

Lisätiedot ja hakeminen

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | levyseppähitsaaja

Kiinnostaako työ alalla, jossa töitä on enemmän kuin tekijöitä? Suomessa metallialan yrityksillä on pulaa osaavasta työvoimasta, eikä tilanteeseen ole näkyvissä muutosta. Meillä voit […]

Lisätiedot ja hakeminen

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi

Merkonomina saat hyvät valmiudet työelämään, sillä liiketoiminnan perusosaamista tarvitaan kaikilla eri aloilla. Merkonomina voit esimerkiksi työskennellä erilaisissa asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin tehtävissä tai yritysten sekä muiden organisaatioiden taloushallinnon töissä.

Lisätiedot ja hakeminen

Logistiikan perustutkinto | palvelulogistiikkatyöntekijä

Palvelulogistiikkatyöntekijänä opit tavaran vastaanottoon ja säilytykseen sekä asiakirjojen tekemiseen tarvittavat taidot: inventointi ja saldonhallinta, erilaiset varastokirjanpitoon liittyvät tehtävät sekä telematiikan hyödyntäminen työssä.

Lisätiedot ja hakeminen

Logistiikan perustutkinto, Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja / kuorma-autonkuljettaja, iltakoulutus 

Kiinnostaako sinua kuljetusala ammattina?  Koulutus toteutetaan iltaopetuksena, joten se sopii erinomaisesti työssäkäyville.

Lisätiedot ja hakeminen

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | luonto-ohjaaja

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia luontoon liittyvissä ohjaustehtävissä ja omaat hyvät tiedot luonnosta ja sen ilmiöistä. Osaat kertoa ryhmälle luonnosta, huolehtia ohjaustoiminnassa tarvittavista välineistä ja ryhmän turvallisuudesta sekä toimia asiakaslähtöisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.

Lisätiedot ja hakeminen

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | ympäristönhoitaja

Valitse urapoluksesi ympäristöalan osaamisalan ja valmistua ympäristönhuoltajaksi. Osaat toimia materiaalien hyödyntämisen ja jätehuollon erilaisissa työtehtävissä turvallisesti. Osaat perusasiat materiaalien talteenotosta ja hyödyntämisestä, toimia jätehuoltoa koskevan lainsäädännön mukaisesti sekä noudattaa turvallisuusmääräyksiä.

Lisätiedot ja hakeminen

Matkailualan perustutkinto | matkailupalvelujen tuottaja

Haluaisitko työskennellä matkailualalla ja toteuttaa esimerkiksi luonto-ohjelmapalveluja matkailualan yrityksessä? Lähde opiskelemaan oppisopimuksella matkailupalvelujen tuottajaksi.

Lisätiedot ja hakeminen

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Oletko visuaalisesti lahjakas ja luova tyyppi? Media-alan ja kuvallisen ilmaisun opinnoissa opit valokuvaamista, graafista suunnittelua, video- ja pelituotantoa sekä kuvan, videon ja äänen käsittelyä.

Lisätiedot ja hakeminen

Osaamista kone- ja metallialalle | ohutlevy-särmääjä, hitsaaja tai koneistaja

Alanvaihtajat, epäsäännöllistä työtä tekevät, maahanmuuttajat sekä työvoiman ulkopuolella olevat. Mahdollisuus suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta osa.

Lisätiedot ja hakeminen

Perustason ensihoito, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, monimuotokoulutus 

Haluaisitko jatkaa perustason ensihoitajaksi? Haluatko tehdä merkityksellistä työtä ihmisten parissa?  Onko sinulla hyvä paineensietokyky ja halu auttaa muita?  

Lisätiedot ja hakeminen

Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari

Maalariopinnoissa opit maalaamaan ja työstämään erilaisia rakennusten pintoja, jonka myötä pääset työskentelemään vaihtelevissa työolosuhteissa ja -tehtävissä yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa rakennustyömaalla. Opit korjaus- ja uudisrakennusmaalausta ja ulkomaalausta, sekä tapetoimaan, tasoittamaan ja laatoittamaan. Osaat suorittaa huoneistoremontin eli tapetoida ja tasoittaa, sekä tehdä ulkomaalauksia.

Lisätiedot ja hakeminen

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | kiinteistönhoitaja

Koulutus valmistaa kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suorittamiseen. Tavoitteena on antaa hyvät valmiudet toimia kiinteistöpalvelualan monipuolisissa tehtävissä. Alalle koulutettujen tulee olla asiakaspalvelutaitoisia moniosaajia.

Lisätiedot ja hakeminen

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto | toimitilahuoltaja

Toimitilahuoltaja toimii asiakaskohteessa toimitilahuollon työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa.

Lisätiedot ja hakeminen

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja

Haluatko tehdä töitä käsillä ja nähdä heti työsi tuloksen, ja kuitenkin tietää sen säilyvän vuosikymmeniä? Talonrakentajana pääset monipuolisiin ja vaihteleviin työtehtäviin ja […]

Lisätiedot ja hakeminen

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, asiakaspalvelu | tarjoilija

Haaveiletko työstä asiakaspalvelun parissa?
Tarjoilijan opinnoissa opit tarjoilun perussääntöjä ja asiakkaan kohtaamista. Hygieniaosaaminen, anniskelumääräykset ja tuotetuntemus ovat myös keskeisiä opiskeltavia asioita, kuten myös tapakulttuuri, kattaminen ja erilaisten tilaisuuksien järjestäminen. Tarjoilijana osaat toimia asiakaspalvelun tehtävissä erilaisissa ravintoloissa ja ruokapaikoissa.

Lisätiedot ja hakeminen

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelu | kokki

Pidätkö ruoanlaitosta? Kokin opinnoissa opit tekemään erilaisia ruokia tutuista arkiruoista eri ruokakulttuurien herkkuihin ja à la carte -annoksiin. Opit valmistamaan maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet ja osaat huomioida myös erityisruokavaliot.

Lisätiedot ja hakeminen

Siistii hommaa, puhtausalan ammattilaiseksi, työvoimakoulutus

Koulutus sopii sinulle, joka arvostat puhtausalaa ja koet tärkeäksi päästä vaikuttamaan ihmisten ja elinympäristön terveellisyyteen, viihtyisyyteen ja turvallisuuteen sekä kiinteistöjen kuntoon ja kestävyyteen. Koulutuksen kohderyhmänä ovat työttömät ja työttömyysuhan alaiset, jotka ovat kiinnostuneita alan työtehtävistä.

Lisätiedot ja hakeminen

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Haluatko tehdä merkityksellistä työtä ihmisten parissa? Onko sinulla halu auttaa muita? Lähihoitajan opinnoissa opit erilaisista sairauksista, anatomiasta ja asiakkaan ohjaamisesta, kuntouttamisesta. Opit terveyttä edistäviä asioita ja opit myös perushoitoa ja sairauksien hoitoa sekä lääkehoitoa.

Lisätiedot ja hakeminen

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | perustason ensihoitaja

Haluatko tehdä merkityksellistä työtä ihmisten parissa? Onko sinulla hyvä paineensietokyky ja halu auttaa muita? Perustason ensihoitajaopinnoissa opit toimimaan ensihoito- ja akuuttihoitotyössä, sekä edistämään terveyttä, turvallisuutta, hyvinvointia ja toimintakykyä.

Lisätiedot ja hakeminen

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto | sähköasentaja

Oletko kiinnostunut sähköstä ja miten se toimii? Kiinnostaako sinua työ koko ajan kasvavalla alalla? Sähköä käytetään koko ajan enemmän ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa sähköjärjestelmät kehittyvät kaiken aikaa. Sähköasentajan opinnoissa opit sähkötekniikan ja elektroniikan perusteita.

Lisätiedot ja hakeminen

Taideteollisuuden perustutkinto | artesaani

Artesaaniopinnoissa opit keramiikka-alan eri tekniikat harjoitustöiden kautta. Esimerkiksi primitiivitekniikat, käsinrakennus, dreijaus, kipsi-ja sarjavalutekniikat tulevat sinulle tutuiksi. Harjoitustöinä valmistat taidekäsityötuotteita ja käyttöesineitä. Keramiikka-alan […]

Lisätiedot ja hakeminen

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Oletko kiinnostunut LVI-tekniikasta? Putkiasentajan opinnoissa opit tekemään kiinteistöjen lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmiä. Opit asentamaan käyttövesi- ja viemärijärjestelmiä sekä hitsaamaan putkia. Putkiasentajana osaat kytkeä lämmönjako-, vesi- ja viemärilaitteita määräysten ja ohjeiden mukaisesti eri liitosjärjestelmillä.

Lisätiedot ja hakeminen

Teknisen suunnittelun perustutkinto | suunnitteluassistentti

Oletko kiinnostunut 3D-suunnittelusta ja -tulostuksesta, tai haluatko oppia teknistä piirtämistä? Kenties haaveilet arkkitehdin tai insinöörin korkeakouluopinnoista? Suunnitteluassistentin opinnoissa opit teknisen piirtämisen perusteet rakennus-, sähkö- ja lvi-alueilta.

Lisätiedot ja hakeminen

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | IT-tukihenkilö, ohjelmistokehittäjä

Miltä kuulostaisi työskentely tietotekniikan parissa? Opintojen aikana opit ohjelmoimaan sovelluksia ja pelejä, tuottamaan sähköisiä
verkkopalveluita sekä perustamaan, ylläpitämään ja kehittämään tietoverkkoja.

Lisätiedot ja hakeminen

Tukipalveluavustajaksi oppisopimuksella, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osatutkinto

Tukipalveluavustajana toimit asiakkaiden arjessa, avustaen ruokahuollossa, puhtaanapito- ja tekstiilihuollon tehtävissä, viriketoiminnassa tai avustavissa asiointitehtävissä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Lisätiedot ja hakeminen

Avoin hakemus

Mietitkö vielä omaa alaasi tai onko tavoitteenasi tutkinto, työpaikka, alan vaihtaminen, eteneminen uralla tai pätevöityminen ammatissasi? Mikäli et ole varma mikä koulutus tai koulutusmuoto sinulle parhaiten sopii, jätä avoin koulutushakemus, niin otamme sinuun yhteyttä!

Lisätiedot ja hakeminen

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut.

Ota yhteyttä