Ravintola- ja cateringala

Pidätkö ruoanlaitosta tai haaveiletko työstä asiakaspalvelun parissa? Meillä voit valmistua ravintola- ja cateringalan ammattilaiseksi.

Koulutus

Ruokaa rakkaudella

Meillä voit valmistua ravintola- ja cateringalalta kokiksi tai tarjoilijaksi. Kokin opinnoissa opit tekemään erilaisia ruokia tutuista arkiruoista eri ruokakulttuurien herkkuihin ja à la carte -annoksiin. Tarjoilijan opinnoissa opit tarjoilun perussääntöjä ja asiakkaan kohtaamista. Lisäksi voit suorittaa meillä ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon, ruokapalvelujen ammattitutkinnon tai erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon. Kaikkea näitä opit usein käytännössä koulumme opetusravintolassa, ammattikeittiössä sekä monissa erilaisissa asiakastilaisuuksissa – joskus myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Koulutustarjonta

Avoin hakemus

Mietitkö vielä omaa alaasi tai onko tavoitteenasi tutkinto, työpaikka, alan vaihtaminen, eteneminen uralla tai pätevöityminen ammatissasi, löydät meiltä runsaasti vaihtoehtoja osaamisen kehittämiseen. Käytännönläheinen opiskelu ja tiivis yhteistyö työelämän asiantuntijoiden kanssa takaavat sen, että opinnot auttavat sinua työuralla eteenpäin. Mikäli et ole varma mikä koulutus tai koulutusmuoto sinulle parhaiten sopii, jätä avoin koulutushakemus, niin otamme sinuun […]

Lisätiedot ja hakeminen

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | dieettikokki

Koulutus antaa valmiudet suunnitella, valmistaa ja kehittää erityisruokavalioruokia. Dieettikokki kantaa työssään omalta osaltaan vastuuta asiakkaan terveydestä ja hyvinvoinnista, siksi opiskelussa korostuu ravitsemisosaaminen ja asiakaslähtöinen suunnittelu sekä oikean tiedon välittäminen asiakkaalle. Dieettikokki hallitsee toimintaympäristönsä erityisruokavaliot ja osaa hankkia tarvitsemansa tiedot. Kohderyhmä Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on alan ammatillinen peruskoulutus sekä pitkä työkokemus. Valmistava koulutus kestää […]

Lisätiedot ja hakeminen

Moniosaajaksi oppisopimuksella, puhtaus- ja ruokapalvelut

Tässä moniosaajakoulutuksessa opit sekä palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot sekä ylläpitosiivousta, ja voit näin työllistyä tehtäviin jotka edellyttävät osaamista sekä puhtaus- että ruokapalvelualalta. Oppisopimus on oiva keino yhdistää opiskelu ja työnteko. Oppisopimuskoulutuksessa noin 80 % opiskelusta tapahtuu työtehtävien parissa työpaikalla. Oppisopimuksessa ovat osapuolina opiskelija, työnantaja sekä koulutuksen järjestäjänä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, joka vastaa sopimusasioista ja järjestää tietopuolisen […]

Lisätiedot ja hakeminen

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, työvoimakoulutus

Koulutus soveltuu kaikille alasta kiinnostuneille sekä jo aikaisempaa alan kokemusta omaaville. Koulutus sopii myös maahanmuuttajille, joilla on soveltuva suomenkielentaito. Koulutus on lähiopetusta, joka koostuu teoriaopinnoista, luennoista, opetuskeittiö- sekä salityöskentelystä, verkko-opinnoista, ryhmätyöskentelyistä, työpaikkakäynneistä sekä työssäoppimisista. Oppilaitoksessa on oma opetusravintola, jossa opetellaan alan perustaitoja. Koulutuksen tavoitteena on valmentaa suorittamaan ravitsemis- ja cateringalan perustutkinto, jossa osaamisaloina on ruokapalvelu […]

Lisätiedot ja hakeminen

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, asiakaspalvelu | tarjoilija

Haaveiletko työstä asiakaspalvelun parissa? Meillä voit valmistua ravintola- ja cateringalalta tarjoilijaksi.   Tarjoilijan opinnoissa opit tarjoilun perussääntöjä ja asiakkaan kohtaamista. Hygieniaosaaminen, anniskelumääräykset ja tuotetuntemus ovat myös keskeisiä opiskeltavia asioita, kuten myös tapakulttuuri, kattaminen ja erilaisten tilaisuuksien järjestäminen. Tarjoilijana osaat toimia asiakaspalvelun tehtävissä erilaisissa ravintoloissa ja ruokapaikoissa. Osaat neuvoa, suositella ja myydä ruokatuotteita asiakkaille – sekä suomeksi […]

Lisätiedot ja hakeminen

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalvelu | kokki

Pidätkö ruoanlaitosta? Meillä voit valmistua ravintola- ja cateringalalta kokiksi.  Kokin opinnoissa opit tekemään erilaisia ruokia tutuista arkiruoista eri ruokakulttuurien herkkuihin ja à la carte -annoksiin. Opit valmistamaan maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet ja osaat huomioida myös erityisruokavaliot. Valmistat ruokaa ja laitat sen esille joko annoksittain tai suurelle joukolle kerralla. Toimit […]

Lisätiedot ja hakeminen

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolaruoanvalmistus | ravintolakokki

Haluatko päivittää ja syventää ruoanvalmistusosaamisesi nykypäivään huomioiden sesonkivaihtelut, lähi- ja luomuruoan unohtamatta kuitenkaan asiakaslähtöisyyttä, laadukkuutta, taloudellisuutta ja kestävää toimintatapaa. Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle laaja-alaiset tiedot ja taidot monipuoliseen ammattiosaamiseen ravintolakokin työtehtävissä. Hakijalle on eduksi aiempi alan perustutkinto tai työkokemus. Tutkinnon ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki osaa Tutkinto voidaan rakentaa joustavasti ja yksilöllisesti opiskelijan osaamisen ja osaamistarpeiden mukaisesti. Voit […]

Lisätiedot ja hakeminen

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, suurtalousruoanvalmistus | suurtalouskokki

Haluatko päivittää ja syventää ruoanvalmistusosaamisesi nykypäivään huomioiden sesonkivaihtelut, lähi- ja luomuruoan unohtamatta kuitenkaan asiakaslähtöisyyttä, laadukkuutta, taloudellisuutta ja kestävää toimintatapaa. Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle laaja-alaiset tiedot ja taidot monipuoliseen ammattiosaamiseen ravintolakokin työtehtävissä. Hakijalle on eduksi aiempi alan perustutkinto tai työkokemus. Tutkinnon ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki osaa Tutkinto voidaan rakentaa joustavasti ja yksilöllisesti opiskelijan osaamisen ja osaamistarpeiden mukaisesti. Voit […]

Lisätiedot ja hakeminen

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä millaiset opinnot sopivat juuri sinun tarpeisiisi.

Ota yhteyttä