Ravintola- ja cateringala
Pidätkö ruoanlaitosta tai haaveiletko työstä asiakaspalvelun parissa? Meillä voit valmistua ravintola- ja cateringalan ammattilaiseksi.
Pidätkö ruoanlaitosta tai haaveiletko työstä asiakaspalvelun parissa? Meillä voit valmistua ravintola- ja cateringalan ammattilaiseksi.
Koulutus
Meillä voit valmistua ravintola- ja cateringalalta kokiksi tai tarjoilijaksi. Kokin opinnoissa opit tekemään erilaisia ruokia tutuista arkiruoista eri ruokakulttuurien herkkuihin ja à la carte -annoksiin. Tarjoilijan opinnoissa opit tarjoilun perussääntöjä ja asiakkaan kohtaamista. Lisäksi voit suorittaa meillä ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon, ruokapalvelujen ammattitutkinnon tai erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon. Kaikkea näitä opit usein käytännössä koulumme opetusravintolassa, ammattikeittiössä sekä monissa erilaisissa asiakastilaisuuksissa – joskus myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Täydennä osaamistasi ja tule opiskelemaan erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! Koulutus antaa valmiudet suunnitella, valmistaa ja kehittää erityisruokavalioruokia. Dieettikokki kantaa työssään omalta osaltaan vastuuta asiakkaan terveydestä ja hyvinvoinnista.
Koulutus soveltuu kaikille alasta kiinnostuneille sekä jo aikaisempaa alan kokemusta omaaville. Koulutus sopii myös maahanmuuttajille, joilla on soveltuva suomenkielentaito.
Koulutus on lähiopetusta, joka koostuu teoriaopinnoista, luennoista, opetuskeittiö- sekä salityöskentelystä, verkko-opinnoista, ryhmätyöskentelyistä, työpaikkakäynneistä sekä työssäoppimisista.
Haaveiletko työstä asiakaspalvelun parissa?
Tarjoilijan opinnoissa opit tarjoilun perussääntöjä ja asiakkaan kohtaamista. Hygieniaosaaminen, anniskelumääräykset ja tuotetuntemus ovat myös keskeisiä opiskeltavia asioita, kuten myös tapakulttuuri, kattaminen ja erilaisten tilaisuuksien järjestäminen. Tarjoilijana osaat toimia asiakaspalvelun tehtävissä erilaisissa ravintoloissa ja ruokapaikoissa.
Pidätkö ruoanlaitosta? Kokin opinnoissa opit tekemään erilaisia ruokia tutuista arkiruoista eri ruokakulttuurien herkkuihin ja à la carte -annoksiin. Opit valmistamaan maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet ja osaat huomioida myös erityisruokavaliot.
Opinnot suoritettua osaat esitellä, suositella, myydä ja tarjoilla ravintolan ruoka-ja juomatuotteita asiakaslähtöisesti, kielitaitoisesti, laatutietoisesti, taloudellisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.
Tarjoilijana voit työskennellä mm. ruokaravintolassa ja henkilöstöravintolassa tai juhlapalvelussa.
Haluatko päivittää ja syventää ruoanvalmistusosaamisesi nykypäivään huomioiden ravitsemussuositukset, eri ruokatuotantomenetelmät ja lähi- ja luomuruoan. Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle laaja-alaiset tiedot ja taidot suurtalouskokin työtehtäviin.
Tutkinnon osan suorittaminen edellyttää työpaikkaa tai työympäristöä, jossa on mahdollista toteuttaa näyttö tutkinnon perusteiden mukaisesti. Saat todistuksen tutkinnon osasta Työpaikkaohjaajana ja arvioijana toimiminen (30 osp).
Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä millaiset opinnot sopivat juuri sinun tarpeisiisi.