Yrityksille

Työpaikkaohjaajat

Tulee työpaikalle sitten harjoittelija, uusi kokenut osaaja tai uransa alussa oleva kesätyöntekijä, on perehdytys niin työtehtäviin kuin työyhteisöön hyvin tärkeää. Kun henkilö kokee osaavansa tehtävänsä ja kuuluvansa porukkaan, hänen tuottavuutensa kasvaa ja yhteisönne hyvinvointi lisääntyy.

Kannustava työpaikkaohjaaja on yrityksen vetonaula 

Tulee työpaikalle sitten harjoittelija, uusi kokenut osaaja tai uransa alussa oleva kesätyöntekijä, on perehdytys niin työtehtäviin kuin työyhteisöön hyvin tärkeää. Kun henkilö kokee osaavansa tehtävänsä ja kuuluvansa porukkaan, hänen tuottavuutensa kasvaa ja yhteisönne hyvinvointi lisääntyy.  

Ammattilaisuus ei ole vain osaamista, siihen liittyy alan tuntemus ja ammattiylpeys. Työpaikkaohjaaja on myös ammatillisen kasvun tukija ja aloittelijan kumppani matkalla ammattilaiseksi. Taidolla hoidetulla perehdytysvaiheella niin opiskelijat, kesätyöntekijät kuin uudet osaajat muuntuvat nopeammin harjoittelijoista osaaviksi työkavereiksi. Työpaikkaohjaajan kannustuksella ja tuella valtava merkitys etenkin urapolun alkumetreillä.  

Panostukset perehdytykseen ja ohjaukseen kertovat myös työnantajan vastuullisuudesta, parantavat työnantajakuvaa ja helpottavat onnistuneita rekrytointeja tulevaisuudessa. Työpaikkaohjaukseen ja ohjaajien osaamisen kehittämiseen sijoitettu työaika siis maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. 

Työpaikalla tapahtuva oppiminen  

Ammatillisen koulutuksen opiskelijat suorittavat osan opinnoistaan työelämässä oppien. Koulutus työpaikalla suunnitellaan osana opiskelijan henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa, HOKSia. Opiskelijan työpaikkaohjaaja osallistuu työpaikalla järjestettävän koulutuksen suunnitteluun, ohjaukseen ja arviointiin. Työpaikkaohjaajat saavat tarvitsemansa perehdytyksen ja tuen työpaikalla tapahtuvaan opiskelijan oppimisen ohjaukseen. Opiskelija osallistuu myös itse työpaikalla tapahtuvan oppimisen sisällön suunnitteluun. 

Opiskelijan ohjaaminen työpaikalla antaa myös työpaikkaohjaajalle oivan mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä sekä omalla alallaan että ohjaajana. Työpaikkaohjaajan tueksi on rakennettu mm. valtakunnallinen Ohjaan.fi –sivusto , josta löytyy hyödyllistä tietoa työpaikkaohjaajana kehittymiseen. 

Valtakunnallinen työpaikkaohjaajan palaute 

Valtakunnallisen työelämäpalautteen kerääminen opiskelijoiden työelämäjaksoilta aloitettiin 1.7.2021. 

Palaute on tärkeä kanava oppilaitoksen ja työelämän yhteisessä yhteistyön kehittämisessä. Palaute on myös hyvä mahdollisuus työelämälle tuoda esille ajatuksiaan, näkemyksiään ja toiveitaan. Kyselyllä on vaikutusta myös koulutuksen järjestäjän saamaan rahoitukseen. Palautekysely sisältää 10 monivalintakysymystä sekä mahdollisuuden antaa myös vapaamuotoista palautetta. Linkki palautekyselyyn toimitetaan opiskelijan vastuullisen työpaikkaohjaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Palautekysely ei koske opiskelijan toimintaa. Kysely on anonyymi ja sen voi toimittaa toiselle henkilölle vastattavaksi, mikäli tämä katsotaan tarkoituksenmukaiseksi. 

Saadessasi palautelinkin sähköpostiisi, muistathan antaa meille palautetta yhteistyömme onnistumisesta. Kiitos!

Työpaikkaohjaajakoulutukset

Meillä on työpaikkaohjaajille tarjolla erilaisia koulutusmahdollisuuksia:

  • Työpaikkaohjauksen perusteet, itsenäinen verkkokoulutus
  • Työpaikkaohjauksen perusteet, lähi- tai etätoteutus 8h
  • Alakohtaiset työpaikkaohjauksen syventävät koulutukset
  • Työpaikkaohjaajakoulutus räätälöitynä teidän yritykseenne
  • Työpaikkaohjaajana toimiminen –osatutkinto 5 osp (oppisopimus) 

Laajempien kokonaisuuksien lisäksi on tarjolla lyhyitä koulutuksia eri teemoista.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut.

Ota yhteyttä