Yrityksille

Työpaikkaohjaajat

Tulee työpaikalle sitten harjoittelija, uusi kokenut osaaja tai uransa alussa oleva kesätyöntekijä, on perehdytys niin työtehtäviin kuin työyhteisöön hyvin tärkeää. Kun henkilö kokee osaavansa tehtävänsä ja kuuluvansa porukkaan, hänen tuottavuutensa kasvaa ja yhteisönne hyvinvointi lisääntyy.

Kannustava työpaikkaohjaaja on yrityksen vetonaula 

Tulee työpaikalle sitten harjoittelija, uusi kokenut osaaja tai uransa alussa oleva kesätyöntekijä, on perehdytys niin työtehtäviin kuin työyhteisöön hyvin tärkeää. Kun henkilö kokee osaavansa tehtävänsä ja kuuluvansa porukkaan, hänen tuottavuutensa kasvaa ja yhteisönne hyvinvointi lisääntyy.  

Ammattilaisuus ei ole vain osaamista, siihen liittyy alan tuntemus ja ammattiylpeys. Työpaikkaohjaaja on myös ammatillisen kasvun tukija ja aloittelijan kumppani matkalla ammattilaiseksi. Taidolla hoidetulla perehdytysvaiheella niin opiskelijat, kesätyöntekijät kuin uudet osaajat muuntuvat nopeammin harjoittelijoista osaaviksi työkavereiksi. Työpaikkaohjaajan kannustuksella ja tuella valtava merkitys etenkin urapolun alkumetreillä.  

Panostukset perehdytykseen ja ohjaukseen kertovat myös työnantajan vastuullisuudesta, parantavat työnantajakuvaa ja helpottavat onnistuneita rekrytointeja tulevaisuudessa. Työpaikkaohjaukseen ja ohjaajien osaamisen kehittämiseen sijoitettu työaika siis maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. 

Työpaikalla tapahtuva oppiminen  

Ammatillisen koulutuksen opiskelijat suorittavat osan opinnoistaan työelämässä oppien. Koulutus työpaikalla suunnitellaan osana opiskelijan henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa, HOKSia. Opiskelijan työpaikkaohjaaja osallistuu työpaikalla järjestettävän koulutuksen suunnitteluun, ohjaukseen ja arviointiin. Työpaikkaohjaajat saavat tarvitsemansa perehdytyksen ja tuen työpaikalla tapahtuvaan opiskelijan oppimisen ohjaukseen. Opiskelija osallistuu myös itse työpaikalla tapahtuvan oppimisen sisällön suunnitteluun. 

Työpaikkaohjaajana kehittyminen

Ohjaan.fi -sivusto

Opiskelijan ohjaaminen työpaikalla antaa myös työpaikkaohjaajalle oivan mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä sekä omalla alallaan että ohjaajana. Työpaikkaohjaajan tueksi on rakennettu mm. valtakunnallinen Ohjaan.fi –sivusto , josta löytyy hyödyllistä tietoa työpaikkaohjaajana kehittymiseen. 

Työelämässä oppimisen ohjaaminen-verkkokoulutus | Ohjaan.fi

Monikulttuurisuusosaaminen ohjauksessa – verkkokoulutus | Ohjaan.fi

Työelämässä oppimisen ohjaaminen yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa -verkkokoulutus mentorille | Ohjaan.fi

Forssan ammatti-instituutin koulutukset

Koulutussopimus vai oppisopimus ja mitä eroa niillä on? Mitä HOKS tarkoittaa ja mihin arviointi perustuu? Kestävä tulevaisuus osana työssäoppimisjaksoa- miten huomioida kestävän kehityksen sosiaaliset, taloudelliset, ekologiset ja kulttuuriset näkökulmat työssä?

Näitä ja monia muita tärkeitä aiheita käsitellään työpaikkaohjaajakoulutuksissa.  Valitse sinun toiveidesi mukainen toteutus ja ilmoittaudu mukaan.  Kaikki koulutukset ovat maksuttomia ja niitä voidaan toteuttaa myös räätälöitynä juuri teidän tarpeisiinne.

Valtakunnallinen työpaikkaohjaajan palaute 

Palaute on tärkeää oppilaitoksen ja työelämän yhteistyön kehittämisessä. Palautekyselyssä työelämä tuo esille ajatuksiaan, näkemyksiään ja toiveitaan oppilaitokselle. Linkki palautekyselyyn toimitetaan opiskelijan vastuullisen työpaikkaohjaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Palautekysely ei koske opiskelijan toimintaa vaan oppilaitosyhteistyötä. Kysely on anonyymi ja sen voi toimittaa toiselle henkilölle vastattavaksi, mikäli tämä katsotaan tarkoituksenmukaiseksi. 

Kiitos jo etukäteen, palautteesi on meille arvokasta!

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut.

Ota yhteyttä