Opiskelijalle

Jatko-opiskelu

Tiedätkö jo mitä teet ammatillisten opintojen jälkeen?

Jatko-opiskelu

Forssan ammatti-instituutin ammatillisen perustutkinnon suorittaneella on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Opiskelua voit jatkaa joko heti valmistumisen jälkeen tai myöhemmin, kun olet ensin hankkinut työkokemusta. Jatko-opintokelpoisuus ei vanhene.

Mahdollisuuksia jatko-opintoihin:

1. Ammattikorkeakoulut ja yliopistot
2. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
3. Ammatillinen täydennyskoulutus

Korkeakouluopinnot

Korkeakoulujen kevään yhteishaussa on kaksi eri hakuaikaa. Ensimmäisenä hakuaikana haetaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Toisena hakuaikana haetaan muihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Voit hakea yhteishaussa samalla hakulomakkeella yhteensä kuuteen eri koulutukseen.

Korkeakouluopinnoista saa yleistä tietoa opintopolku.fi -palvelusta.

Ammatillinen jatkokoulutus

Voit työkokemuksen kartuttua syventää osaamistasi suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkinnon. Niihin haetaan jatkuvassa haussa. Opiskelu onnistuu yleensä oman työn ohella. Oppilaitoksessamme on laaja tarjonta eri alojen ammatti– ja erikoisammattitutkintoja.

Aina ei tarvita kokonaan uutta tutkintoa, vaan voit esimerkiksi suorittaa korttikoulutuksen tai parantaa osaamistasi erilaisin lyhytkoulutuksin.

Opinto-ohjaajaltasi voit kysyä lisää jatko-opintoihin hakeutumisesta!