Liiketoiminnan ala

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto

Hakeminen

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto soveltuu uusille työnjohtajille ja kympeille sekä esimerkiksi tiimin, osaston, palveluyksikön tai työryhmän vetäjille esihenkilöaseman haltuunottoon. Koulutuksessa opit suunnittelemaan ja ohjaamaan työryhmän työskentelyä, saat hyvät perustiedot esihenkilötyöstä ja kehityt taitavaksi viestijäksi.

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto on työelämän arvostama, Opetushallituksen virallinen näyttötutkinto, jossa osaaminen osoitetaan käytännön työtehtävissä omalla työpaikalla.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Pakollinen tutkinnon osa

  • Lähiesihenkilönä toimiminen


Valinnaiset tutkinnon osat

  • Asiakassuhteiden hoito
  • Toiminnan kannattavuus
  • Henkilöstötyö
  • Kehittämissuunnitelma

Toteutus

Koulutus sisältää sekä lähiopetusta, itsenäistä opiskelua että oppimista työpaikalla. Koulutuksen kesto n. vuosi.

Oppisopimus

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle.

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Koulutukset