Liiketoiminnan ala

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi

Hakeminen

Kiinnostaako bisnesmaailma? Pidätkö numeroista tai innostutko tavoitteista? Merkonomiopinnoissa pääset opiskelemaan esimerkiksi asiakaspalveluosaamista, liiketoimintaa, yrittäjyyttä, taloushallintoa sekä työelämätaitoja. Voit vaikuttaa paljon tutkintosi sisältöön valitsemalla juuri sinulle mieleisiä opintoja kuten myyntiä, markkinointiviestintää, tapahtumatuotantoa, taloushallintoa sekä yrittäjyyttä. Kartutat osaamistasi aidoissa työelämäprojekteissa, ja työpaikalla tapahtuva oppiminen on iso osa koulutustasi.

Merkonomina saat hyvät valmiudet työelämään, sillä liiketoiminnan perusosaamista tarvitaan kaikilla eri aloilla. Merkonomina voit esimerkiksi työskennellä erilaisissa asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin tehtävissä tai yritysten sekä muiden organisaatioiden taloushallinnon töissä. Osaat yhdistää asiakkaiden ja liiketoiminnan tarpeet palvelumuotoilun keinoin. Hallitset asiakaspalvelun ja tuloksellisen toiminnan sekä osaat toimia työyhteisössä.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.

Oppisopimus

Sinun mahdollista suorittaa tämä tutkinto joustavasti oppisopimuksella, jos sinulla on tiedossa koulutukseen soveltuva työpaikka ja työnantajaltasi suostumus oppisopimusopiskeluun.

Jatko-opinto- ja uramahdollisuudet

Kuten aina ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Ammattikorkeakoulussa voit jatkaa opintoja esimerkiksi ajoneuvotekniikan insinöörikoulutuksessa. Liiketoiminnan perustutkinto antaa sinulle hyvät valmiudet tradenomiopintoihin. Yhteisten tutkinnon osien valinnaisiksi osiksi kannattaa valita jatko-opintoihin valmentavia osia.

Liiketoiminnan perusosaamista tarvitaan työelämässä kaikilla eri aloilla. Merkonomina voit työskennellä kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelu, myynnin ja markkinoinnin tehtävissä, yritysten ja muiden organisaatioiden taloushallinnon töissä, tai vaikkapa isännöinti- tai tilitoimistossa. Työllistymismahdollisuuksia on myös uudemmilla yrityselämän aloilla, kuten verkkokaupoissa, digitaalisissa palveluissa sekä tapahtumatuotannossa. Saat myös hyvät perusvalmiudet toimia yrittäjänä.


Yhteishaku

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai ulkomailla perusopetusta vastaavasta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole toisen asteen koulutusta suoritettuna.

Hakuaika: vuoden 2025 hakuaika selviää myöhemmin

Hae koulutukseen (Opintopolku.fi)


Koulutukset

 • Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto

  Toteutusmuodot: Lähiopetus, Monimuoto

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 09.09.2024

  Haku alkaa: 31.05.2024

  Haku päättyy: 18.08.2024

  Hakeudu koulutukseen