Liiketoiminnan ala

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi

Hakeminen

Kiinnostaako bisnesmaailma? Pidätkö numeroista tai innostutko tavoitteista? Merkonomiopinnoissa pääset opiskelemaan esimerkiksi asiakaspalveluosaamista, liiketoimintaa, yrittäjyyttä, taloushallintoa sekä työelämätaitoja. Voit vaikuttaa paljon tutkintosi sisältöön valitsemalla juuri sinulle mieleisiä opintoja kuten myyntiä, markkinointiviestintää, tapahtumatuotantoa, taloushallintoa sekä yrittäjyyttä. Kartutat osaamistasi aidoissa työelämäprojekteissa, ja työpaikalla tapahtuva oppiminen on iso osa koulutustasi.

Merkonomina saat hyvät valmiudet työelämään, sillä liiketoiminnan perusosaamista tarvitaan kaikilla eri aloilla. Merkonomina voit esimerkiksi työskennellä erilaisissa asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin tehtävissä tai yritysten sekä muiden organisaatioiden taloushallinnon töissä. Osaat yhdistää asiakkaiden ja liiketoiminnan tarpeet palvelumuotoilun keinoin. Hallitset asiakaspalvelun ja tuloksellisen toiminnan sekä osaat toimia työyhteisössä.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena, joka edellyttää työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja jonka voi aloittaa joustavasti.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Liiketoiminnan perustutkinto antaa sinulle hyvät valmiudet tradenomiopintoihin. Yhteisten tutkinnon osien valinnaisiksi osiksi kannattaa valita jatko-opintoihin valmentavia osia.

Voit merkonomiopintojen aikana hakeutua HAMK:n väyläopintoihin, jotka helpottavat pääsyäsi AMK-opintoihin. Merkonomin koulutus antaa hyvän bisnesosaamisen pohjan yhdistettäväksi myös muiden alojen jatko-opintoihin.

Uramahdollisuudet

Liiketoiminnan perusosaamista tarvitaan työelämässä kaikilla eri aloilla. Merkonomina voit työskennellä kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelu, myynnin ja markkinoinnin tehtävissä, yritysten ja muiden organisaatioiden taloushallinnon töissä, tai vaikkapa isännöinti- tai tilitoimistossa. Työllistymismahdollisuuksia on myös uudemmilla yrityselämän aloilla, kuten verkkokaupoissa, digitaalisissa palveluissa sekä tapahtumatuotannossa. Saat myös hyvät perusvalmiudet toimia yrittäjänä.

Kansainvälistyminen

Forssan ammatti-instituutissa sinulla on hyvät kansainvälistymisen mahdollisuudet: sinun on mahdollista suorittaa kieli- ja kulttuuriopintoja, lähteä ulkomaanvaihtoon tai opintomatkoille sekä osallistua lukuisiin kotikansainvälisyystapahtumiimme.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Teemme yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK:n kanssa, jonka ansiosta sinun on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulun opintoja jo osana perustutkinnon opiskeluasi. Yhteistyöoppilaitoksemme Laurean AMK-opintoihin voit aluksi tutustua helposti kurkistusopintojen kautta. Väyläopinnoissa voit aloittaa AMK-opinnot jo toisen asteen opiskelun aikana.

Kauttamme on myös mahdollista päästä opiskelijavaihtoon, suorittaa kaksoistutkinto tai yhdistää opiskelu ja täysipainoinen harjoittelu sekä kilpaileminen Urheiluakatemian ansiosta.

Lue lisää:

Koulutukset

 • Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto

  Toteutusmuodot: Lähiopetus, Monimuoto, Oppisopimus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 10.08.2023

  Haku alkaa: 20.02.2023

  Haku päättyy: 31.05.2023

  Hakeudu koulutukseen