Nostoala

Ajoneuvonosturinkuljettajan koulutus / Havator

Koulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, tutkinnon osan, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä.

Opinnot sisältävät mm. seuraavia aiheita: vastuut, riskit, turvamääräykset, nosturin ja nostotapahtuman perusteet sekä nosturin käyttö ja siirrot.

Koulutus alkaa marraskuussa ja kestää 100 päivää eli noin 5 kuukautta (6.11.2023 – 29.3.2024).

Lähiopetuksen teoriaopetus (15 päivää) toteutetaan verkossa ja ajoneuvonosturien käsittelyharjoitukset (15 päivää) Havatorin Espoon toimipisteessä, käsittelyharjoitusten ajaksi tarjoamme sinulle maksuttoman majoituksen tarvittaessa. Työssäoppimisen voit suorittaa missä tahansa Havatorin Suomen toimipisteessä. Toimipisteet löydät Havatorin nettisivuilta osoitteessa: https://havator.fi/yhteystiedot/

Hakeutuminen 

Hakuaika 26.6.2023 – 3.9.2023 

Opiskelijahaastattelut: Oppilaaksi valituksi tulemisen edellytyksenä on haastatteluun osallistuminen. Kutsu haastatteluihin lähetetään hakeutumisessa ilmoittamaasi sähköpostiin 5.9.2023. Haastattelut järjestetään usealla paikkakunnalla ympäri Suomea. Tarkempi aikataulu ja paikkakunnat selviää haastattelukutsusta. 

Opiskelijavalinnat 

Haastattelujen perusteella koulutukseen valitaan 10 opiskelijaa. Valinnat julkistetaan 6.10.2023 ja siitä ilmoitetaan sähköpostilla. Opiskelupaikka on otettava vastaan 13.10.2023 mennessä. 

Valintakriteerit: C-luokan ajokortti, normaali stereonäkö sekä normaali terveydentila. 

Hakijoilta edellytämme:  

Eduksi katsomme valmiuden matkustaa sekä motivaation sekä innostuksen opiskella tätä kiinnostavaa ammattia. 

Kuvaus

Havator on vuonna 1956 perustettu, Pohjoismaiden suurin nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Tavoitteemme on olla kehityksen kärjessä, viedä tapaa tehdä asioita eteenpäin turvallisuutta ja tehokkuutta kehittäen, toimialan perinteitä unohtamatta. Konsernin liikevaihto on noin 100 MEUR, ja palveluksessamme on noin 500 ammattilaista.  Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä (LHKK) on nostoalan koulutusten edelläkävijä, joka on järjestänyt alan koulutuksia valtakunnallisesti jo kuudella vuosikymmenellä. LHKK on työelämän rohkea uudistaja, sekä kokonaisvaltainen kumppani, joka tarjoaa ratkaisuja ympäristönsä alati muuttuviin tarpeisiin, meillä opiskelee vuosittain noin 2700 opiskelijaa 150 ammattilaisen opastuksella.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä tarjoaa sinulle yhdessä Havator Oy:n kanssa mahdollisuutta kouluttautua ja työllistyä ajoneuvonnosturinkuljettajaksi. Koulutus on valtakunnallinen ja koostuu teoriaopetusjaksosta (15pv), nosturin käsittelyharjoituksesta (15pv) ja työssäoppimisjaksosta Havatorilla (70pv). 

Lisätietoa / Havator

Juha Etelätalo

juha.etelatalo@havator.com
p. 050 513 0089