Nostoala

Ajoneuvonosturinkuljettajan koulutus

Koulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen -tutkinnon osan, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Koulutuksen yhteistyökumppanina toimii oman alansa edelläkävijä Havator Oy.

Nosturinkuljettajan työ on erittäin monipuolista ja vaihtelevaa. Kattavat opintomme sekä Havatorin laaja asiakaskunta, monipuolinen palveluvalikoima sekä moderni kalusto takaavat että saat hyvät perusteet ammattiin. Pääset jo koulutusjakson aikana kirjaimellisestikin alan näköalapaikoille ja osaksi esimerkiksi rakentamisen ja teollisuuden avainprojekteja.

Sinun on mahdollista suorittaa työssäoppimisjaksosi oman alansa edelläkävijäyrityksessä Havator Oy:ssä

Kenelle?

Koulutus sopii sinulle jos

 • haluat toimia ajoneuvonosturinkuljettajana tai työskennellä siihen liittyvissä tehtävissä,
 • sinulta löytyy motivaatiota ja innostusta kouluttautua uudelle alalle, 
 • sinulla on C-luokan ajokortti
 • omaat sekä normaalin stereonäön että muuten normaalin terveydentilan.
 • sinulla löytyy hyvät ryhmätyötaidot, kyky itsenäiseen työskentelyyn sekä paineensietokokyä,
 • olet valmis matkustamaan kotimaassa,
 • osaat hyvin suomea sillä se on tässä työssä onnistumisen edellytys, muu kielitaito on eduksi!

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana perehdyt mm.

 • työhön liittyviin vastuisiin,
 • riskeihin ja turvamääräyksiin,
 • sekä nostureihin ja nostotapahtumiin liittyviin perusasioihin.
 • Opit myös käytännössä kuinka ajoneuvonosturia käytetään ja siirretään.

Koulutus kestää 100 päivää eli noin 5 kuukautta, ja se koostuu lähiopetusjaksosta (yhteensä 30 pv) sekä työssäoppimisjaksosta Havatorilla (yhteensä 70 pv).

Lähiopetuksen teoriaopetus (15 pv) toteutetaan verkossa ja ajoneuvonosturien käsittelyharjoitukset (15 pv) Havatorin toimipisteessä, koulutuspaikka ilmoitetaan hakemuksen yhteydessä. Sinulle tarjotaan käsittelyharjoitusten ajaksi tarvittaessa maksuton majoitus. Työssäoppimisen voit suorittaa missä tahansa Havatorin Suomen toimipisteessä, jotka löydät Havatorin nettisivuilta.

Hakeutuminen

Löydät avoimet toteutukset tämän sivun lopusta. Hakeudu koulutukseen siinä olevan linkin kautta.

Jotta voit tulla valituksi opiskelijaksi on sinun osallistuttava haastatteluun, jonka kutsu lähetetään hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiin. Haastattelut järjestetään usealla paikkakunnalla ympäri Suomea, tarkempi aikataulu ja paikkakunnat selviävät haastattelukutsusta. 

Havator Oy | Havator Group Oy

Havator on vuonna 1956 perustettu nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Tavoitteemme on olla kehityksen kärjessä, viedä tapaa tehdä asioita eteenpäin turvallisuutta ja tehokkuutta kehittäen, toimialan perinteitä unohtamatta. Konsernin liikevaihto on noin 100 MEUR, ja palveluksessamme on noin 500 ammattilaista.

Lue lisää

Forssan ammatti-instituutti | Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymään kuuluvassa Forssan ammatti-instituutissa opiskelee vuosittain noin 1600 opiskelijaa. Se on vastuullisuustyön on edelläkävijäoppilaitos, jonka n. 170 työntekijää ovat alansa ylpeitä ammattilaisia ja rohkeita uudistajia. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymään kuuluu lisäksi henkilöstö- ja yritysratkaisuja tarjoava Faktia Oy sekä seudulliseen työllisyyden edistämiseen keskittynyt Fokka Säätiö.

Lue lisää