Nostoala

Talonrakennusalan ammattitutkinnon osatutkinto, torninosturin kuljetus

Hakeminen

Suorittamalla talonrakennusalan ammattitutkinnosta osan torninosturin kuljetus osoitat, että hallitset torninosturinkuljettajan työhön liittyvät vaatimukset. Tutkinto soveltuu henkilöille, joilla on työkokemusta rakennusalalta, nostotöistä tai teollisuudesta, missä tehdään nostotöitä nosturilla. Koulutuksessa perehdyt nosturin toimintaan, tarkastuksiin, kunnossapitoon ja turvallisiin työskentelytapoihin sekä kehität ajotaitoasi.

Talonrakennusalan ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen näyttötutkinto.  Koulutukset käynnistyvät noin kahden kuukauden välein ja niihin on jatkuva haku.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on rakennusalan työkokemusta tai nostotyökokemusta tai työkokemusta teollisuudesta, missä tehdään nostotöitä nosturilla. Lisäksi vaaditaan alalle hyväksyttävä terveys. Kielitaitovaatimus B1.1

Toteutus

Koulutuksen laajuus on 5-6 kk henkilökohtaistamisen mukaan. Käytössä on erilaisia torninostureita 8 kpl, ajotunteja kertyy km. 250 h/opiskelija

Koulutuksen sisältö

Torninosturinkuljettajan koulutus valmistaa talonrakennusalan ammattitutkinnon ”torninosturin kuljetus” -osan suorittamiseen. Tämä tutkinnon osa on Valtioneuvoston asetuksen 403/2008 mukainen tutkinnon soveltuva osa.

Opiskelija saa laaja-alaiset kokonaisvalmiudet, joiden avulla hän pystyy suoriutumaan alansa vaihtelevista ja monipuolisista tehtävistä.

Sisältö:

• Opiskelijan ohjaus ja perehdyttäminen
• Rakenne ja sähköinen toiminta
• Tarkastukset, kunnossapito ja huollot
• Ajotaito ja nosturin käyttöön liittyvät asiat
• Turvallisuusohjeet, -määräykset ja −säädökset
• EA1, tulityö- ja työturvakortti

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Koulutukset

 • Torninosturin kuljetus, talonrakennusalan osatutkinto

  Toteutusmuodot: Lähiopetus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

  Haku alkaa: 01.01.2024

  Haku päättyy: 31.12.2024

  Koulutuksen hinta: 1400 €

  Hakeudu koulutukseen