Pintakäsittelyala

Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari

Hakeminen

Haluatko tehdä fyysistä työtä ja nähdä kättesi jäljen?

Maalariopinnoissa opit maalaamaan ja työstämään erilaisia rakennusten pintoja, jonka myötä pääset työskentelemään vaihtelevissa työolosuhteissa ja -tehtävissä yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa rakennustyömaalla. Opit korjaus- ja uudisrakennusmaalausta ja ulkomaalausta, sekä tapetoimaan, tasoittamaan ja laatoittamaan. Osaat suorittaa huoneistoremontin eli tapetoida ja tasoittaa, sekä tehdä ulkomaalauksia. Maalarina pystyt toimimaan itsenäisesti työkohteissa.  

Koulutuksen sisältö 

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.  

Oppisopimus

Sinun mahdollista suorittaa tämä tutkinto joustavasti oppisopimuksella, jos sinulla on tiedossa koulutukseen soveltuva työpaikka ja työnantajaltasi suostumus oppisopimusopiskeluun.

Jatko-opinto- ja uramahdollisuudet

Kuten aina ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi rakennusinsinöörin opintoihin. Voit syventää osaamistasi myös maalarin ammattitutkinnolla tai maalarimestarin erikoisammattitutkinnolla, tai suunnata sisustusalan opintoihin.  

Maalarina tai rakennusmaalarina uudis- ja korjausrakennustyömailla, teollisuudessa, myyjänä rakennusalan liikkeissä kuten maali- tai rautakaupassa tai itsenäisenä yrittäjänä. 


Yhteishaku

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai ulkomailla perusopetusta vastaavasta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole toisen asteen koulutusta suoritettuna.

Hakuaika: vuoden 2025 hakuaika selviää myöhemmin

Hae koulutukseen (Opintopolku.fi)


Koulutukset