Pintakäsittelyala

Pintakäsittelyalan perustutkinto | maalari

Hakeminen

Haluatko tehdä fyysistä työtä ja nähdä kättesi jäljen?

Maalariopinnoissa opit maalaamaan ja työstämään erilaisia rakennusten pintoja, jonka myötä pääset työskentelemään vaihtelevissa työolosuhteissa ja -tehtävissä yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa rakennustyömaalla. Opit korjaus- ja uudisrakennusmaalausta ja ulkomaalausta, sekä tapetoimaan, tasoittamaan ja laatoittamaan. Osaat suorittaa huoneistoremontin eli tapetoida ja tasoittaa, sekä tehdä ulkomaalauksia. Maalarina pystyt toimimaan itsenäisesti työkohteissa.  

Koulutuksen sisältö 

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.  

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena, joka edellyttää työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja jonka voi aloittaa joustavasti.

Jatko-opintomahdollisuudet  

Ammatillisista perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, esimerkiksi rakennusinsinöörin opintoihin. Voit syventää osaamistasi myös maalarin ammattitutkinnolla tai maalarimestarin erikoisammattitutkinnolla. Voit myös suunnata sisustusalan opintoihin.  

Uramahdollisuudet 

Maalarina tai rakennusmaalarina uudis- ja korjausrakennustyömailla, teollisuudessa, myyjänä rakennusalan liikkeissä kuten maali- tai rautakaupassa tai itsenäisenä yrittäjänä. 

Kansainvälistyminen 

Forssan ammatti-instituutissa sinulla on hyvät kansainvälistymisen mahdollisuudet: sinun on mahdollista suorittaa kieli- ja kulttuuriopintoja, lähteä ulkomaanvaihtoon tai opintomatkoille sekä osallistua lukuisiin kotikansainvälisyystapahtumiimme.  

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa  

Teemme yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK:n kanssa, jonka ansiosta sinun on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulun opintoja jo osana perustutkinnon opiskeluasi. Kauttamme on myös mahdollista päästä opiskelijavaihtoon, suorittaa kaksoistutkinto tai yhdistää opiskelu ja täysipainoinen harjoittelu sekä kilpaileminen Urheiluakatemian ansiosta.  

Lue lisää:

Koulutukset

 • Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto

  Toteutusmuodot: Oppisopimus, Lähiopetus, Monimuoto

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 10.08.2023

  Haku alkaa: 20.02.2023

  Haku päättyy: 31.05.2023

  Hakeudu koulutukseen

 • Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto (oppisopimus)

  Toteutusmuodot: Oppisopimus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 04.09.2023

  Hakeudu koulutukseen