Talotekniikka-ala

Talotekniikan perustutkinto | putkiasentaja

Oletko kiinnostunut LVI-tekniikasta? Putkiasentajan opinnoissa opit tekemään kiinteistöjen lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmiä. Opit asentamaan käyttövesi- ja viemärijärjestelmiä sekä hitsaamaan putkia. 

Putkiasentajana osaat kytkeä lämmönjako-, vesi- ja viemärilaitteita määräysten ja ohjeiden mukaisesti eri liitosjärjestelmillä. Tiedät LVI-suunnittelun perusteet, ja osaat putkitöissä tarvittavat hitsaustaidot eri menetelmillä. 

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.  

Jatko-opinto- ja uramahdollisuudet

Kuten aina ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit esimerkiksi jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa rakennusmestariksi tai LVI-insinööriksi. Valmistuttuasi putkiasentajaksi voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon ja täydentää opintojasi esimerkiksi ilmanvaihtoasentajaksi. 

Putkiasentajana voit hakeutua talotekniikan alan yrityksiin esimerkiksi asennus-, huolto- ja myyntitehtäviin, kuten putkiasentajaksi, LVI-asentajaksi tai ilmastointiasentajaksi uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sinulla on laaja-alaiset mahdollisuudet työllistyä monipuolisella alalla niin kotimaassa alan tehtaisiin ja pajoihin kuin kansainvälisestikin erilaisiin projektitehtäviin. 


Yhteishaku 2024

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai ulkomailla perusopetusta vastaavasta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole toisen asteen koulutusta suoritettuna.

Hakuaika: 20.2.-19.3.2024

Hae koulutukseen (Opintopolku.fi)