Ajankohtaiset

FAI:n Fönsteri palkinnoille Yritys Hyvä -kilpailussa

avatar

Tanja 23.5.2019

Forssan ammatti-instituutin osuuskunta Loimi-Akselin perustama ja pyörittämä olohuone-kahvila Fönsteri palkittiin 23.5. Helsingissä valtakunnallisessa Yritys Hyvä -kilpailussa.

Yritys Hyvä -kilpailu on Kehittämiskeskus Opinkirjon lapsille ja nuorille suunnattu yrittäjyysaiheinen kilpailu, jossa osallistujia kannustetaan yrittämiseen ja yritteliäisyyteen juuri omalla tavallaan. Kilpailuun lähetettiin lähes 500 työtä tuhansilta lapsilta ja nuorilta. Tehtäviä on kirjoittamisesta, pitchauksesta ja piirtämisestä videokuvaukseen ja laulujen sanoittamiseen sekä perinteisten yritysten perustamiseen liiketoimintasuunnitelmineen.

Kilpailussa on sarjoja peruskouluikäisille ja toisen asteen opiskelijoille. Toisen asteen koulutuksen sarjassa palkitaan kolme työtä, joista kaksi palkintoa menee lukioiden kilpailutöille. Forssan ammatti-instituutin opiskelijoiden Fönsteri on siis ainoa palkittava Suomen ammatillisista oppilaitoksista.

Olohuone-kahvila Fönsteri on Fain opiskelijoiden ideoima ja perustama, joulukuussa 2018 ovensa avannut yhdistetty hengailupaikka ja kahvila nuorille sekä myös muille ikäryhmille. Fönsteri on myös ammatillisen koulutuksen esittelypiste keskellä Forssan keskustaa.

Kahvilapalveluiden lisäksi yritykset ja yhdistykset voivat vuokrata Fönsteriä kokouskäyttöön tai vaikkapa showroomikseen. Myös lastensynttärien pito onnistuu kahvilassa mainiosti.

Fönsteri on tällä hetkellä erityisesti liiketoiminnan merkonomiopiskelijoiden työelämälähtöinen oppimisympäristö. Fönsteri on oivallinen esimerkki monialaisesta yhteistyöstä, sillä kahvilan perustamisessa ja pyörittämisessä tarvitaan kaikkia Forssan ammatti-instituutin aloja.

Fönsterin yhteistyökumppaneita ovat Forssan kaupunki, Lounaismaan Osuuspankki, Loimi-Hämeen jätehuolto, Kiinteistöosakeyhtiö Forssan Torikeskus, Lounea ja Laskenta-10.

Forssan ammatti-instituutti juhlistaa Fönsterin Yritys Hyvä –kilpailun palkintoa ja ammatillista koulutusta viikon 22 ajan Fönsterissä. Juhlaviikon kaikille avoin aloitustilaisuus on ma 27.5. klo 10 (Fönsteri / Torikeskus, Hämeenkatu 7).