Ajankohtaiset

Keke-sertifikaatti Tekniikan aloille

avatar

Tanja 14.12.2017

Forssan ammatti-instituutin tekniikan ja liikenteen alalle on myönnetty Kestävän kehityksen sertifikaatti.  Edellisen kerran sertifikaatti myönnettiin Forssan ammatti-instituutin majoitus-, ravitsemis- ja talousalalle vuonna 2016. Sertifikaatin luovutti Okka-säätiön johtaja Tuulikki Similä. (oikealla)

Keke-sertifikaatin saaminen on tunnustus Forssan ammatti-instituutin tekniikan ja liikenteen alalle työstä, jota osastolla on viimeiset kolme vuotta tehty kestävän kehityksen mukaisen toimintakulttuurin puolesta. Painopisteenä on ollut työ- ja opiskeluympäristön turvallisuus.

Kestävän kehityksen mukaisen kasvatuksen tavoitteena on kasvattaa ihmisiä, joilla on kyky ja halu vaikuttaa yhteisen kestävän tulevaisuuden rakentamiseen oman elämänsä eri vaiheissa ja rooleissa. Kaikki toiminta perustuu sekä valtakunnallisesti että oppilaitoksessa sovittuihin arvoihin. Niiden pohjalta huomioidaan taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden osa-alueet.

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifioinnista vastaa OKKA-säätiö, joka on 1997 perustettu yleishyödyllinen yhteisö.  Sen toiminnan tarkoituksena on osallistua opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen kehittämiseen. Okka- säätiön yhteistyökumppaneita ovat mm. Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, Ympäristöministeriö sekä lukuisa joukko koulutuksen järjestäjiä, ammattijärjestöjä ja kulttuurialan toimijoita.