Ajankohtaiset

SakuSTARS 2024 kulttuurikilpailuissa Ikaalisissa

avatar

Anu 06.5.2024

LHKK toivottaa lämpimästi onnea media-alan opiskelijalle Cazu Kropsulle upeasta voitosta ja saavutuksesta SakuStarsin 2024 kirjoitelma-lajissa!

SakuSTARS 2024 kulttuurikilpailuissa Ikaalisissa

Fain opiskelijoille tarjottiin mahdollisuutta lähteä kisailemaan kulttuurikilpailuissa keväällä 2024.

Mukaan innostui tällä kertaa viisi opiskelijaa. Heistä kolme osallistui kahteen lajiin. Failaisia kisasi ennakkolajeista kirjoitelma -lajissa kaksi opiskelijaa, juliste  -lajissa kisapari, tietokonegrafiikka -lajissa kisapari ja live-lajeissa Ikaalisissa huhtikuun lopulla yksinlaulussa, maisemamaalauksessa ja taidetta kahdessa tunnissa yhteensä neljä kilpailijaa.

Tulevana syksynä käynnistelemme kulttuurikilpailujoukkuetta jo elokuusta tiedottamalla asiasta. Vuonna 2025 kisataan kulttuurista Joensuussa.

SakuSTARS 2024 kilpailuissa oli mainio tunnelma koko ajan ja kaikkinensa viestinnästä kisatilanteisiin. Ilahduttavaa oli paikan päällä kokea yhteistoiminnallisuutta ja kannustamista oppilaitosten ja kisaajien kesken. Kaikki olivat hyvällä mielellä ja hymyvireellä liikkeellä. Toisista oppilaitoksista tuli bussilastillinen porukkaa ja toisaalta ajeltiin pienemmillä porukoilla, kuten mekin kahtena päivänä etäisyyden mahdollistaessa tämän. Tosin tiistaipäivän säähistoriallinen lumisade teki oman lisänsä reissuun. Kisaajien heittäytyminen ja into tarttui ja oli innostavaa saada kokea kulttuurista antia laidasta laitaan pari päivää sekä käydä rönsyileviä keskusteluja eri puolilta maatamme ja maailmaa olevan kisaporukan kanssa.

Ennakkosarjojen tulosten varmistuttua ennen live-lajeja saimme ILOISIA UUTISIA failainen Cazu Kropsu oli kirjoitelmallaan voittamassa lajinsa!

Hänet palkittiin kilpailujen avajaistilaisuudessa 23.4. illansuussa. Avajaisten meno oli lämminhenkisen riehakasta ja kaikkia mukana olleita osallistavaa. Oli ilo olla mukana ammatillisen koulutuksen moninaisessa poppoossa nauttimassa yhteisestä flowsta.

Kirjoitelma-sarjan voittanut Cazu on media-alan ensimmäisen vuoden opiskelija. Hän osallistui myös yksinlaululajiin Veteraanin iltahuuto laululla ja sai soinnikkaalla ja ilmaisullisella äänellään yleisön koskettavaan tunnelmaan.

Automatkalla hän valmistautui rennosti lauluunsa ja sekä meno- että tulomatkalla autossa laulettiin moninaista musiikkia. Laulujen lomassa myös keskustelumme saivat syvällisiäkin sävyjä. On lahja saada toisinaan työssään myös kohdata persoonia hetken kiireettömämmin.

Cazun kulttuurinen harrastuneisuus on monipuolista ja lapsuudesta jo syttynyttä. Tietynlainen herkkyyden ja rohkeuden yhdistelmä antaa eväät myös jakaa osaamistaan ja kykyään luoda tunnelmia ja maailmoja.

Cazun tekstissä ”Osaavat luovat maailmoja”, kuten kilpailujen teema oli, hän opastaa meitä kaikkia tunnistamaan mahdollisuuksiamme, luomaan omanlaista todellisuutta ja kuviteltua sekä luottamaan omiin luomuksiin.

ONNEA ja KIITOS yhteisestä ”reissusta 2024” ❤

Opettaja Outi Puolanne