Ajankohtaiset

Syyskausi alkaa – FAI:ssa ja Faktiassa palataan lähiopetukseen

avatar

Tanja 29.7.2020

Epidemiatilanne on ainakin toistaiseksi Suomessa rauhoittunut. Opetushallitus linjaa sivuillaan, että ”ammatillinen koulutus aloitetaan lähtökohtaisesti lähiopetuksena oppilaitoksessa ja työpaikoilla. Koulutuksen järjestäjä seuraa koronatilannetta ja valmistautuu tarpeen mukaan toteuttamaan opetuksen etäopetuksena. Opiskelijoiden yksilöllinen tilanne huomioidaan osana henkilökohtaistamista.”

OPH:n ohjeen perusteella siirrymme lähes normaaliin toimintaan ja opiskelijat aloittavat lähiopetuksessa wilma-aikataulutusten mukaisesti. Myös ELY:t ovat antaneet työvoimakoulutusta koskevan vastaavan ohjeen. Uudet perustutkinto-opiskelijat aloittavat keskiviikkona 5.8. saamiensa aikataulujen mukaan

Opintojaan jatkavat opiskelijat: tarkista wilmasta aloitusaikataulusi.

Hygienia- ja turvallisuusohjeet

Kaikessa toiminnassa noudatetaan valtakunnallisia hygienia-, väljyys- ja turvallisuusohjeita. Käytännössä tämä toteutetaan mm. niin, että opetus ja ruokailu järjestetään annettuja turvaetäisyyksiä noudattaen. Kaikessa toiminnassa henkilöiden välillä pitäisi olla 1-2 metrin etäisyys, mutta joitakin koulutusalakohtaisia poikkeuksia on. Asuntola-asuminen sallitaan normaalisti.

Opetukseen ja muuhun oppilaitosten tiloissa järjestettävään toimintaan ei saa osallistua sairaana tai jos on hengitystieinfektioon viittaavia oireita. Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja ja siihen, samoin kuin siivouskäytöntöihin, kiinnitetään erityistä huomiota. Maskien käytöstä ei tällä hetkellä ole yleistä suositusta. Ohjeissa todetaan, että maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet. Riskiryhmiin kuuluvien opiskelijoiden osalta tehdään tapauskohtaista harkintaa eri tilanteissa.

Jos oppilaitoksessa todetaan koronavirustartunta, sille mahdollisesti altistuneet jäljitetään ja asetetaan karanteeniin 14 vuorokaudeksi. Koronavirustartunnan saaneen on oltava poissa vähintään 14 vuorokauden ajan oireiden alkamisesta.

Tartuntatilannetta seurataan herkeämättä. Jos tilanne koronaepidemian osalta muuttuu huonompaan suuntaan, oppilaitoksen uudet toimintaohjeet annetaan valtioneuvoston linjausten tai paikallisten tartuntatautiviranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Tervetuloa opintojen pariin. Intoa ja energiaa syksyyn!

Maaria Silvius, rehtori