#1 Paljon vaihtoehtoja

Meillä on varaa mistä valita: perustutkintojen kohdalla meillä valittavana 14 eri alaa: auto, elintarvike, kone- ja tuotantotekniikka (metalli), liiketoiminta, logistiikka, media, pintakäsittely, rakennus, ravintola ja catering, sosiaali, terveys ja kasvatus, sähkö, talotekniikka (putki), tekninen suunnittelu, tieto- ja viestintätekniikka. Meiltä voit valmistua 22 eri ammattiin: Ajoneuvoasentaja, Artesaani, Elintarvikkeiden valmistaja, IT-Tukihenkilö, Kiinteistönhoitaja, Kodinhuoltaja, Kokki, Koneistaja, Leipuri-kondiittori, Levyseppähitsaaja, Lihatuotteiden valmistaja, Lähihoitaja, Maalari, Mediapalvelujen toteuttaja, Merkonomi, Ohjelmistokehittäjä, Perustason ensihoitaja, Putkiasentaja, Suunnitteluassistentti, Sähköasentaja, Talonrakentaja, Tarjoilija ja Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja.

Voit painottaa opintojasi sinua kiinnostaviin teemoihin kuten yrittäjyys, kestävä kehitys, kansainvälisyys. Voit myös hakeutua urheiluakatemiaan ja AMK-väyläopintoihin tai lähteä suorittamaan kaksoistutkintoa. Voit myös myös suorittaa toisesta tutkinnosta osia, jos se on esimerkiksi ura- tai jatko-opintojesi kannalta järkevää. Lisäksi meillä on kattava valikoima valinnaisia opintoja, joilla rakennat opinnoistasi juuri sinulle sopivan. Myös itse opiskeluun on monta eri vaihtoehtoa, on verkkokursseja, oppisopimusta…

Jos jos tuntuu, että valinnanvaraa on liikaakin, ei hätää – me autamme sinua rakentamaan juuri sinulle sopivan kokonaisuuden.

#2 Meillä opitaan tekemällä

Koska tavoitteenamme on valmistaa sinua tulevaisuuden työelämään, meillä opitaan työtä tekemällä. Opetuksemme on käytännönläheistä, ja teemme sitä tiiviissä yhteistyössä paikallisten työpaikkojen ja yritysten kanssa. Opintoihimme kuuluu työelämäjaksoja, ja opintojen aikana tehdään aitoja työelämäprojekteja: autopuolella korjataan asiakkaiden autoja, rakennuspuolella tehdään oikea talo, liiketoiminnassa tuotetaan tapahtumia ja erilaisia markkinointiprojekteja, medialla taas ääntä, kuvaa, videota ja grafiikkaa… Todellista käsillä tekemistä!

#3 Opettajat

“Opettajat on kivoja”

“Innostavat opettajat”

“Rennot opet”

#4 Hyvä ruoka

“Hyvä kouluruoka”

“Hyvät ilmaiset aamupuurot ja kahvit”

“Grilli ihan vieressä”

#5 Asuntola

“Maksuton asuntola”

“Voi tulla kauempaa opiskelemaan”

#6 Opiskelijahuolto

“Mukava opo”
“Hyvä terkkari”
“Saa neuvontaa”

#7 Hyvät työllistymismahdollisuudet

Meille on tärkeää, että jokainen meiltä valmistuva saa itselleen joko työ- tai jatko-opiskelupaikan.

Meillä on monia koulutusaloja, joilla vallitsee sekä seudullisesti että koko Suomen laajuisesti työvoimapula. Tämä tarkoittaa, että jos hoidat opintosi kunnolla, on sinulla tiedossa varma työpaikka. Tällaisia aloja ovat mm. elintarvike, metalli sekä sosiaali, terveys ja kasvatus.

Jos taas mielessäsi on jatkaa opintoja esimerkiksi ammattikorkeakoulussa, on sinulla amk-opintojen aikana mahdollista työskennellä osa-aikaisesti niissä tehtävissä, joihin olet meiltä valmistunut (esimerkkinä sosionomiopintojen rahoittaminen lähihoitajan töitä tekemällä).

#8 Loistava väylä myös akateemisiin opintoihin

Jokaisella koulutusalallamme on luontevia jatkokouluttautumispolkuja ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin. Jos vaikka haaveilet arkkitehdin urasta, kannattaa sinun hakeutua meille opiskelemaan tekniseksi suunnittelijaksi, tai jos aiot diplomi-insinööriksi, suosittelemme sinulle esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan opintoja.

Joihinkin korkeaopintoihin on helpompi päästä hyvällä ammatillisen koulutuksen todistuksella kuin ylioppilastodistuksella.

Kauttamme voi myös suorittaa AMK-väyläopintoja. Käytännössä se tarkoittaa sitä että mikäli hoidat opintosi hyvin, otetaan sinut paljon todennäköisemmin sisään ammattikorkeakouluun ja vielä ilman pääsykoerumbaa.

#9 iWall-seinä

#10 Frisbeegolf-rata

#11 Kuntosali

#12 Meiltä valmistuu edelläkävijöitä

Haluamme olla ammatillisen koulutuksen edelläkävijöitä, ja rehdisti voimme todeta olevamme sitä vastuullisuustyössä sekä teknologian hyödyntämisessä osana opiskelua.

Meille on tärkeää, että meiltä valmistuvat opiskelijat ovat oman alansa eräänlaisia pioneereja, jotka ovat ajan hermolla ja tuntevat alansa nykytyöelämän tarpeet ja erikoispiirteet. He vievät työelämään uusia tuulia ja auttavat työpaikkoja muuttumaan muuttuvan maailman mukana. Joillakin aloilla tämä tarkoittaa moderneja työvälineitä kuten robotiikan hyödyntämistä, joillakin aloilla taas enemmän nykyaikaisia tapoja tehdä työtä.

#13 Opinnot suunnitellaan juuri sinulle sopiviksi

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta. Opinnoissasi sinulla on valittavana lukuisia eri polkuja kuljettavaksi: on AMK-väylää, kestävän kehityksen polkua, yrittäjyyttä, kansainvälisyyttä, Urheiluakatemiaa… Vain muutama mainitaksemme.

Tehdään opinnoista juuri sinun näköisesi!

#14 Hyvä sijainti

“Kaikki lähellä”

“Hyvät etäisyydet”

“Luonto ympärillä”

#15 Sopivat tilat

“Hyvät tilat”

“Isot parkkialueet”

“Valvottu mopoparkki”

#16 Ajanmukaiset laitteet

“Ajanmukaiset laitteet”

“Robotiikka”

“Edelläkävijyys”

#17 Mukava ympäristö

“Rento”

“Siisti ympäristö”

“Turvallinen”

Kaipaatko lisää perusteluja?

Tässä kaikki tähän mennessä kerätyt (otimme tuplat pois ja yhdistelimme samaa tarkoittavia syitä):

Opettajat Kouluruoka Asuntola Sepin grilli Paljon vaihtoehtoja Aamupuuro Yksilöllisyys Henkilökunta Hyvä sijainti Käytännönläheisyys Väylä ammattikorkeakouluun Forssan seutu Opiskelijahuolto Tilat Työelämäyhteistyö Työllistyminen Kansainvälisyysopinnot Ei YO-kirjoituksia Frisbeegolf -rata Hyvä ilmapiiri Kestävä kehitys Koulukaverit Kuntosali Luotettava Osaaminen ratkaisee Paljon parkkipaikkoja Rento Tasa-arvoisuus Tekemällä oppiminen Teknologia Tuutoritoiminta Työelämälähtöisyys Vähän kiusaamista Ajantasaiset laitteet Akateeminen urapolku Asiantuntijuus Autoala Avoimuus Edelläkävijyys Ei koeviikkoja Elämänmakuinen Haaveista totta Hyvä liikuntasali Hyvä opo Hyvä palkka vähällä vaivalla Hyvä yhteishenki Hyvät etäisyydet Hyvät ilmaiset kahvit Hyvät järjestyssäännöt Hyvät liikuntapaikat Hyvät suhteet työelämään Hyvät työllisyysnäkymät Hyvät työvälineet Innovatiivisuus iWall-seinä Jatko-opiskelumahdollisuudet Jobpari Joustavuus opinnoissa Kahvitarjoilu Kaikki lähellä Kone- ja tuotantotekniikka Limuautomaatit halpoja Luonto ympärillä Lyhyet koulupäivät Mahdollisuus ansaita jo opiskeluaikana Mahdollisuus luoda ura Mahdollisuus tehdä töitä osana opiskelua Maistuvat ammatit Media-ala Monikulttuurillisuus Monipuolinen opetustarjonta Mukavat koulupäivät Neuvotaan jatko-opiskelun kannalta Nyrkkeilysäkit Opiskelijakaupunki Opiskelijoita seutukunnan ulkopuolelta Opiskelun aikaiset asiakastyöt Paikallinen Palvelu Puhelinta saa käyttää monilla tunneilla Pääsee tekemään töitä käytännössä Riittävästi taukoja Robotiikka Saa ammatin Saa paljon karkkia Saa vastaukset kysymyksiin Siisti ympäristö Suoraan töihin Sähköala Taitojen hankkiminen elämään Tauoilla tekemistä Tomppa Turvallinen Tuttu Työssä oppiminen Urheiluakatemia Vaikuttamismahdollisuudet Valvottu mopoparkki Vanhojentanssit Vapaa opiskelu Vapaa pukeutuminen Vähän kirjoja Yhteisöllisyys Yrittäjyysmahdollisuudet Ystävällisyys Lähellä Saa tukea Osallistaminen

Virtuaalinen Fai tour

Tutustu Forssan ammatti-instituuttiin virtuaalisella kierroksella.

Usein kysytyt kysymykset

Katso yhteishakuun liittyvät Usein Kysytyt Kysymykset vastauksineen Reksin kyselytunti -striimitallenteelta.

Reksin kyselytunti

Jäikö jokin mietityttämään?

Oli mielessäsi sitten jotain yhteishakuun liittyvää tai ihan mitä tahansa muuta koulutustarjontaamme tai vaikka ammatilliseen koulutukseen liittyen, ota yhteyttä ja me autamme sinua.

Ota yhteyttä – koulutukset