Työvoimakoulutus

Torninosturinkuljettaja, työvoimakoulutus

Torninosturinkuljettajan koulutus valmistaa talonrakennusalan ammattitutkinnon torninosturin kuljetus -osan
suorittamiseen. Tämä tutkinnon osa on Valtioneuvoston asetuksen 403/2008 mukainen tutkinnon soveltuva osa.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on rakennusalan työkokemusta, nostotyökokemusta tai työkokemusta
teollisuudesta, missä tehdään nostotöitä nosturilla. Lisäksi vaaditaan alalle hyväksyttävä terveys. Kielitaitovaatimus B1.1.

Sisältö

Koulutus sisältää mm.:

  • Opiskelijan ohjaus ja perehdyttäminen
  • Rakenne ja sähköinen toiminta
  • Tarkastukset, kunnossapito ja huollot
  • Ajotaito ja nosturin käyttöön liittyvät asiat
  • Turvallisuusohjeet, -määräykset ja -säädökset
  • EA1, tulityö- ja työturvakortti

Koulutusvalinnat tehdään hakemusten ja soveltuvuuskokeen/haastattelun perusteella. Soveltuvuuskokeeseen lähetetään erillinen kutsu, Koulutus alkaa erikseen sovittavana ajankohtana. Koulutukseen valittu vastaa itse mahd. terveydentilan selvityksistä ja niiden kustannuksista.

Hakeminen

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemus on aina sitova, joten kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua haastatteluun ilmoitettuna aikana. Haastatteluissa noudatetaan voimassa olevia hygienia- ja turvallisuusohjeita. Jos saat kutsun etkä voi saapua, ilmoita siitä ennen valintatilaisuutta TE-toimistoon kutsussa ilmoitetulle henkilölle. Varaudu toimittamaan sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaolotodistus TE-toimistoon. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702

Koulutuksen tiedot

Koulutus alkaa: sopimuksen mukaan

Haku päättyy: 9.6.2024

Koulutus alkaa 5.8.2024

Kesto: n. 6 kk

Opiskelupaikkoja: 10