Alaanin unelma löytyi pintaa syvemmältä

Pintapuolen opetustilan värikäs pensseleiden pesupaikka

Alaa Al-Doleimi on opiskellut pintakäsittelyä vuoden 2023 syksystä alkaen. Hän on kotoisin Irakista ja asunut Suomessa perheensä kanssa 10 vuotta. Lapset ovat koulussa sekä päiväkodissa ja aviomies ajaa rekkaa. Tavoitteena Alaalla on oman yrityksen perustaminen.

Haluan mennä töihin. En aio istua kotona. Aion tehdä asioita.

– Alaa AL-Doleimi, opiskelija

Jos Alaa haluaisi maalata seinän Irakissa, niin hänen pitäisi aina tilata joku tekemään se, sillä naisena sitä ei itse saisi tehdä. Nyt hän saa ja osaa tehdä sen itse. Häneltä taittuu jo ikkunanpokien maalaaminen ja leikkimökit. Myös ravintolan seinät ovat saaneet uudet pinnat, kun Alaa on päässyt tekemään aitoja työtehtäviä asiakasyrityksiin. YTO- aineista englannin kielen testi tulee seuraavaksi. Se hieman jännittää, mutta siitäkin selvitään.

Alaan opettajat Tapio ja Ulla-Maija jaksavat selittää tarkasti mitä pitää tehdä missäkin työvaiheessa. He ovat      kehuneet Alaata pitkäjänteiseksi ja nopeasti oppivaksi. Myös suomen kielen osaamisesta sataa kehuja. Seinän maalaamisessa hienointa on lopputuloksen näkeminen. Lopputuloksesta saa olla ylpeä. Alaa on määrätietoinen ja tavoitteellinen. Osaamisen kasvattaminen on yksi vaihe kohti unelmaa: omaa yritystä.