Uusimmat kirjoitukset

Tukipalveluavustaja Jevgenin tavoitteena on työ fysioterapeuttina

Tammikuussa 2024 tukipalveluavustajan koulutuksen suorittanut Jevgeni sai kesäksi oppisopimustyöpaikan palvelukeskuksesta ja suunnittelee fysioterapeutin opintoja.

Lue kirjoitus

Kokkaava metallilady

Kun kokiksi aikanaan valmistuneelle, metallialalla pitkään työskennelleelle Marille aukesi mahdollisuus opiskella, päätti hän lähteä opiskelemaan kone- ja tuotantotekniikkaa - eikä ole katunut!

Lue kirjoitus

Kotiäidistä leipuri-kondiittoriksi

Leipuri-kondiittoriopiskelija Hannan haaveissa on perustaa oma tilausleipomoyritys ja vaikka valmistumisen jälkeen tarkoitus on palata takaisin ravintola-alan töihin, tietää hän moniosaamisesta olevan valtavasti siinä hyötyä ja sen tuovan uusia mahdollisuuksia.

Lue kirjoitus

Tällaista meillä on työskennellä: siivooja

Millaista meillä on työskennellä? Töissä LHKK:lla videosarjassa esittelemme erilaisia ammatteja, työntekijöitä ja tiimejä joita meiltä löytyy. Ensimmäisenä vuorossa siivoojan työ.

Lue kirjoitus

Työttömyys ja joustavat opintopolut antoivat Akulle mahdollisuuden tehdä haaveesta totta

Kun forssalainen Aku Sinisalo ilmoittautui työttömäksi työnhakijaksi viime vuoden lopulla, hän alkoi heti tiedustella uudelleenkouluttautumisen mahdollisuuksista alueella. Forssan ammatti-instituutin tarjonnassa olikin pian alkava lähihoitajakoulutus, ja nyt Aku suuntaa uudelle uralle lastensuojeluun.

Lue kirjoitus

Alaanin unelma löytyi pintaa syvemmältä

Alaa Al-Doleimi on ottanut ensimmäiset askeleet kohti unelmaansa: hän haluaa perustaa yrityksen alalle, jonka töitä hän ei saisi edes tilata kotimaassaan.

Lue kirjoitus

Opiskelijat kehittivät oman sovelluksen työharjoittelussa Nethitissä

Opiskelijamme Michael Seyoum ja Arttu Mutka olivat yhtä aikaa työssäoppimassa Nethit Systems Ltd Oy:ssa. Michael opiskelee suomen kieltä kotoutu. He ottivat suuria harppauksia ja näyttivät luovuuttaan työharjoittelussaan.

Lue kirjoitus

Kaarisillan valmennuspolku toi oivalluksia työn arkeen

Lastenkoti Kaarisilta on vuonna 2000 perustettu Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän lastensuojelulaitos. Toteutimme sen kanssa INTO2 -hankkeen nimissä työhyvinvointia lisäävän valmennuksen, joka koski koko työyhteisöä. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä toteutti osana INTO2-hanketta Lastenkoti Kaarisillalle reilun vuoden mittaisen työhyvinvoinnin valmennuskokonaisuuden, jonka painopisteet nousivat työyhteisön tarpeista, ja johon osallistui koko henkilökunta. Kaarisillan johtaja Katja Himanen kertoo valmennuksen olleen vaikuttava. ”Valmennus lähti liikkeelle, […]

Lue kirjoitus

Hoiva-opintoja ja suomen kieltä

Viime kuussa meiltä valmistui neljä maahanmuuttajataustaista opiskelijaa hoiva-avustajiksi. Heistä jokainen on saanut työkeikkaa ja osa heistä jopa vakituisen työpaikan hoiva-avustajana. Kun he vuosi sitten hakeutuivat Forssan ammatti-instituuttiin opiskelemaan, eivät he kaikki tarkalleen tienneet millaista hoiva-avustajan työ on. ”Nepalissa meillä on hyvin erilainen kulttuuri: perheen hoitaessa hoivaamisen ei siellä ole ollenkaan hoiva-avustajia vaan pelkästään hoitajia”, kertoo […]

Lue kirjoitus

Ideasta tuotteeksi – tällaista syntyy monialaisella yhteistyöllä

Keramiikkaosaston opiskelijaryhmällä oli keväällä tehtävänä suunnitella Forssan ammatti-instituutille tuotteen prototyyppi, jonka valmistusprosessi on mahdollista toteuttaa jatkossa ryhmätyönä. Toteutukseen valittiin Fai -tekstillä varustettu, pieni keraaminen avaimenperä, jossa yhdistyi hyvin tehtävän asettamat tavoitteet: kestävä kehitys, materiaalinkierrätys sekä tuotteen valmistus sarjatuotantona.  Idea tuotteeseen syntyi koulun pihapiirin avainaiheisesta veistoksesta, joka taas viittaa FAI:n sloganiin Avain ammattiin. Avaimenperien valmistukseen päätettiin […]

Lue kirjoitus

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut.

Ota yhteyttä