Tukipalveluavustaja Jevgenin tavoitteena on työ fysioterapeuttina

fysioterapeutti tutkii asiakkaan jalkaa

Jevgeni Sallolla on takanaan kolmas työpäivä oppisopimuksella Heikanrinteen palvelukeskuksessa. Työ on vuorotyötä ja työvuoroja voi olla myös viikonloppuisin. Jevgenin oppisopimusjakso on sovittu kesän ajaksi.

Ensivaikutelmat työstä ovat positiivisia ja Jevgeni on saanut perehdytystä työkaveriltaan. Jevgeni kertoo, että hänen työhönsä on kuulunut asiakkaiden aamupesut, suihkuttamiset, ruokinta, ruoan jakelu, siivoamista jne. ”Heikanrinteellä on kiva porukka ja hänet on otettu hyvin vastaan. Osaston asukkaat ovat ottaneet hänet hyvin vastaan. Tuntuu hyvältä tuntea itsensä tarpeelliseksi”, Jevgeni toteaa.

Tavoitteena Jevgenillä on suorittaa tulevaisuudessa fysioterapeutin tutkinto. Tammikuussa hän suoritti tukipalveluavustajan kolmen kuukauden mittaisen koulutuskokonaisuuden työharjoitteluna ja aloitti heti sen jälkeen lähihoitajaopinnot. Tätä ennen Jevgeni opiskeli kiinteistönhoitopuolella ja valmistui syyskuussa 2023 kiinteistönhoitajaksi. Harjoittelujakson hän suoritti RTK-palveluissa Forssan, Humppilan ja Ypäjän alueilla.

Tuntuu hyvältä tuntea itsensä tarpeelliseksi
– Jevgeni Sallo

Jevgeni muutti vanhempiensa ja isoveljensä kanssa Virosta Vantaalle 9-vuotiaana. Forssassa hän on asunut yhdeksän vuotta ja on viihtynyt hyvin. Kolmen lapsen isän harrastuksiin kuuluu kuntosali, jossa hän käy neljä kertaa viikossa. Kuntosaliharrastus on lisännyt kiinnostusta ihmisen lihaksistoon ja Jevgeniä kiinnostaa fysioterapeutin työssä kehon toiminta ja rakenne, kehon toiminta ja se, mikä liike vaikuttaa mihinkin. Fysioterapeuttina Jevgeni haluaa auttaa muun muassa tapaturmissa vammautuneita kuntoutumaan.

Jevgeniä kiinnostaa lisäksi työergonomia. Hän pohtii, miten voi oppia hoitotyötä tekemään ergonomisesti oikein. Hänen mukaansa se tarkoittaa vaikkapa sitä, että nostaa asukkaan sängyn hoitavan henkilön korkeudelle. ”On helpompi tehdä, kun tekee ajatuksella”, Jevgeni lisää. Nykyistä hoivatyöalaa tukee aikaisemmin suoritetut ensiapupassi ja työturvallisuuskorttikoulutukset.

Jevgeni halusi lopuksi antaa kehuja HOKS-mahdollisuudesta. ”Kaikki on ollut positiivista, tiedot on saanut viestillä tai soittamalla, kerrottu kaikki ja olen jutellut opettajien kanssa, HOKS 10/10. Hyvä, että jokaisella ihmisellä on oma suunnitelma”, Jevgeni kehuu. Hän suorittaa opintoja parhaiten etänä oman aikataulunsa mukaan. Runsasta kiitosta tuli myös uraohjauksessa ja kaikesta saadusta tuesta opintoihin liittyen.

Kirjoittaja: Kirsi Palosaari

Kuva: Fain arkisto