Nuori Johtajuus-koulutus vietiin päätökseen!

Ryla 2021 (Rotary Youth Leadership Awards) eli Nuori Johtajuus -koulutuksen päätöstä vietettiin maaliskuussa. Todistus jaettiin yhteensä 53:lle, joista ennätykselliset 16 oli Fain eri alojen opiskelijoita!

Ryla on Rotarien, Hamkin ja Fain yhteistyössä järjestämä johtajuuden ja viestinnän koulutus, jonka tavoitteena on saada uusia eettisiä johtajia ja aktiivisia kansalaisia sekä rohkaista johtajuuteen. Ryla:ssa asiantuntevat ja kokeneet luennoitsijat avaavat näköaloja erilaisiin johtamistapoihin ja antavat valmiuksia johtamiseen ja toimivaan viestintään. Yritysesittelyt avaavat erilaisten yritysten toimintaa ja johtamiskulttuuria. Koulutus pyrkii vahvistamaan esimerkiksi päätöksentekokykyä ja taitoa esittää omia näkökantoja vakuuttavasti.

”Vaikka minulla onkin aika paljon aikaisempaa johtamiskokemusta, hakeuduin RYLA-johtajuusopintoihin hakemaan päivitystä osaamiseen ja uusia oppeja tulevaa uraani varten. Sain mitä halusin ja yllätyin erittäin positiivisesti. Kolmen päivän kokonaisuus oli kattava johtajuuteen liittyvä infopaketti, josta mielestäni kohosi yksi tärkeä teema, joka oli mielestäni merkityksen johtaminen. Suosittelen kaikille, jotka haluavat oppia johtamisen eri näkökulmista ja esiintymisestä sekä tuntemaan itsensä paremmin johtajana”, kommentoi Rylan suorittanut Jouni Kantola.

Tänä vuonna johtamiseen johdatti Heikki Lauronen ja Johanna Talikainen kertoi toimivasta ja tehokkaasta viestinnästä. Kaija Parko harjoitutti esiintymistä ja taidon kehittämistä. Juha Wiskarin aiheena oli: ”Kiireentappoase – täyttä työelämää itseään johtamalla” ja Aulis Kankare painotti merkityksen johtamista. Tanja Paassilta luennoi tämän päivän aiheesta eli johtamisesta muutoksessa. Virkajohtajana kunnassa oli Heinilän Antin lähtökohtana, kun taas Juhani Kuusisto luennoi yritysidean testaamisesta yrityksen jalostamiseen. Yritysten ja johtamiskulttuurin esittelyssä olivat vuorossa Stera Oy – Mikko Uusi-Heikkilä sekä Eerikkilä Sport & Outdoor Resort – Sirpa Korkatti.

Rotarit Jari Kaunisto ja Mikko Lindeman jakoivat todistukset verkossa pidetyssä päätöstilaisuudessa.