Työelämäyhteistyö hyödyttää kaikkia

Teemme tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa, josta esimerkkinä logistiikka-alan yhteistyö paikallisen Kuljetus Nukari Oy:n kanssa.

”Kuljetus Nukarin kanssa on tehty yhteistyötä jo 20 vuoden ajan. Yritys lainaa meille opetuskalustoa, isoa pyöräkuormaajaa talvisin, kun heillä ei ole sillä käyttöä” kertoo logistiikka-alan lehtori Teijo Mikkola. ” Logistiikan opiskelijoiden kanssa käymme soranottoalueilla tutustumassa kaivinkoneisiin ja pyöräkuormaajiin sekä myös ajamassa niitä opettajan ohjeistamana.” Teijo kertoo, että logistiikan opiskelijoita on siellä koulutussopimuksella sekä oppisopimuksella, ja osa heistä jää kesätöihin. ”Tälläkin hetkellä yrityksessä on työsuhteessa autonkuljettaja, joka on aikanaan aloittanut siellä koulutussopimuksella”. 

Teijo kertoo, että opiskelijat pitävät Kuljetus Nukarin tarjoamista työtehtävistä. ”Ne vaativat alan osaamista ja ovat vaativiakin. Yrittäjä Pasi Nukari on suhtautunut aina avoimin mielin opetukseemme, ja tarvittaessa antanut palautetta meille. Tästä on meille paljon iloa, sillä palautteen perusteella pystymme kehittämään omaa toimintaamme.”

Teijo on myös itse tyytyväinen yhteistyöhön Nukarin kanssa. ”Mielestäni tämä meidän yhteistoimintamme on työelämäyhteistoimintaa parhaimmillaan.”

Tämän artikkelin ovat laatineet liiketoiminnan opiskelijat Venla Koskenranta ja Melani Veinglas, jotka suorittavat LHKK:lla markkinointiviestinnän näyttöä.