”Yhteistyö on hyvää silloin, kun muutkin hyötyvät siitä”

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on juuri sopinut yhteistyöstä paikallisen leikki- ja ulkoliikuntapaikkarakentajan Leikkiset Oy:n kanssa. Tämä alansa nopeimmin kasvava edelläkävijä tulee syksyllä toimimaan ainakin yrittäjyyskasvatuksemme kumppanina, ja jo nyt on nähtävissä, että yhteistyö tulee olemaan varmasti paljon muutakin.

”Kävimme tutustumassa Leikkisetin tiloihin, ja sen tunnin aikana syntyi jo niin timanttisia yhteistyöideoita, että veikkaan tästä kehkeytyvän jotain ennennäkemätöntä” toteaa LHKK:n yrittäjyyskoordinaattori Jaana Jussila. ”Meille molemmille vastuullisuus ja edelläkävijyys ovat tärkeitä teemoja, ja tässä lyhyessä ajassa niiden ympärille syntyi jo projekti-idea jos toinenkin. Voisimme yhdessä esimerkiksi toteuttaa Forssaan ensimmäisen kierrätetyn leikkipuiston – se olisi myös Järkivihreä Forssa -ajattelua parhaimmillaan!” Jaana hihkaisee ja kertoo että kyseistä ideaa on jo lähdetty työstämään.

”Yhteistyö on parhaimmillaan sellaista, että siitä on osapuolten lisäksi hyötyä myös muille. Leikkisetin ja LHKK:n yhteistyöllä pystymme yhdessä edistämään myös Forssan seudun elinvoimaisuutta” komppaa Leikkisetin toimitusjohtaja Tomi Mäkilä. ”Seutukunta on antanut meille paljon varsinkin yrityksemme alkutaipaleella, joten on kiva päästä antamaan myös jotain takaisin” Tomi kertoo.

Mm. Hämeen lupaavimmaksi kasvuyritykseksi 2017 valittu Leikkiset Oy on 2011 perustettu leikin ja liikunnan edelläkävijä, jonka tavoitteena on kehittää markkinoiden kestävimmät ja turvallisimmat tuotteet ulkona tapahtuvaan leikkiin ja liikuntaan. Se tekee uraauurtavaa kehitystyötä mm. hyödyntäen teknologiaa tavalla, jota Suomessa ei ole ennen nähty. ”Yhteistyö tällaisten rohkeiden uudistajien kanssa on meille ensiarvoisen tärkeää” toteaa Tanja Uusitalo, LHKK:n viestintäpäällikkö. ”Me LHKK:lla haluamme, että meiltä valmistuu oman alansa pioneereja, ja siihen me tarvitsemme työelämän apua: käytännön tekemistä ja oikean elämän esimerkkejä, jotka kannustavat uudenlaiseen ajatteluun, innovatiivisuuteen sekä kokeilukulttuuriin.”

Leikkiset Oy ja Tomi tullaan syksyllä näkemään yhtenä LHKK:n yrittäjyysseminaarisarjan keynote-puhujana sekä Forssan ammatti-instituutin ”Leijonan luolan” yrittäjäraadissa 4.9.2021, jolloin LHKK:lla vietetään myös Avointen ovien päivää.

Leikkiset Oy