Elintarvikeala

Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja

Päätätkö keväällä peruskoulun tai puuttuuko sinulta vielä toisen asteen tutkinto? Tällöin voit hakeutua suorittamaan ammatillista perustutkintoa yhteishaun kautta.

Haluatko työskennellä maistuvien tuotteiden parissa ja kehittää vahvat kädentaidot elintarvikealalla?

Elintarvikealan perustutkinto tarjoaa monipuolisen väylän elintarvikkeiden valmistuksen, leipomoalan tai liha-alan ammattilaiseksi. Koulutus sopii sinulle, joka arvostat laatua, vastuullisuutta ja käytännön tekemistä – ja haluat rakentaa uran, jossa työn tulokset näkyvät ja maistuvat.

Osaamisalat

Valitse kiinnostuksesi mukaan:

Lihatuotteiden valmistaja: Opit lihan leikkaamista ja erilaisten lihavalmisteiden valmistusta. Työympäristöinä voivat olla lihanleikkaamot, lihavalmistetehtaat tai teurastamot.

Leipuri-kondiittori: Opit valmistamaan ruoka- ja kahvileipiä, konditoriatuotteita sekä leipomoeineksiä käsityönä ja koneellisesti. Työskentelet esimerkiksi leipomoissa, kahviloissa, ravintoloissa tai pitopalveluissa.

Elintarvikkeiden valmistaja: Erikoistut elintarviketeknologiaan ja opit valmistamaan, pakkaamaan ja varastoimaan elintarvikkeita teollisessa tuotannossa tai pienimuotoisessa valmistuksessa.

Jatko-opinto- ja uramahdollisuudet  

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit myös täydentää osaamistasi alan ammatti- tai erikoisammattitutkinnoilla.

Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä leipomoissa, elintarviketeollisuudessa, lihavalmistetehtaissa, vähittäiskaupoissa tai suurkeittiöissä. Työtehtävät vaihtelevat osaamisalan mukaan, ja mahdollisuuksia on myös pienyrityksissä tai yrittäjänä.

Opiskelijavalinnat yhteishaussa

Lisätietoja

Mari Järvinen

opettaja

+358 504340620

Miia Ojala

opinto-ohjaaja ja kv-asiat

+358 403474075