Koulutus painottuu tutkinnonosavalintojen mukaan lihan käsittelyyn ja lihavalmisteiden valmistukseen ja pakkaukseen tai ruokavalmisteiden valmistukseen, kasvisten ja kalan käsittelyyn ja jalostukseen sekä marja- ja hedelmävalmisteiden valmistukseen.
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu elintarvike- ja liha-alasta kiinnostuneille, jatkokoulutukseksi alalla työskenteleville, joilla on hankittuna aikaisempaa osaamista, joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta. Koulutus painottuu tutkinnonosavalintojen mukaan lihan käsittelyyn ja lihavalmisteiden valmistukseen ja pakkaukseen tai ruokavalmisteiden valmistukseen, kasvisten ja kalan käsittelyyn ja jalostukseen sekä marja- ja hedelmävalmisteiden valmistukseen.
Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka muodostuu itsenäisestä etäopiskelusta, lähiopetuspäivistä, työssäoppimisesta, pienryhmätyöskentelystä ja -ohjauksesta, sekä verkko-opiskelusta. Tutkinnon läpäiseminen edellyttää työpaikalla järjestettyjen näyttöjen hyväksyttyä suorittamista.
Koulutuksen sisältö
Opit valmistamaan valitsemasi tutkinnon osien mukaan erilaisia elintarvikkeita ja lihatuotteita ammattimaisesti. Tutkinnon suorittaneena voit toimia tutkinnon osien painotuksen mukaan lihavalmisteiden tai elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä pienyrityksissä tai teollisuudessa, voit myös ryhtyä alan yrittäjäksi.
Koulutuksen kaikille yhteiset opintokokonaisuudet
- Orientaatio opiskeluun
- Raaka-aineiden hallinta ja käyttö
- Tuotteiden valmistaminen
- Erityisruokavaliotuotteet
- Koneiden ja laitteiden käyttö
- Puhtaanapito
- Elintarvikelainsäädäntö
- Omavalvonta
- Työturvallisuus ja ergonomia
- Pakkaaminen
- Laatu
- Taloudellinen toiminta
Oppisopimus
Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja tai oma yritys, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.
Opiskelun henkilökohtaistaminen
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.
Opiskelijavalinnat jatkuvassa haussa
Jatkuvassa haussa koulutuksen järjestäjä päättää opiskelijaksi ottamisesta eli opiskelijavalinnasta.
Jatkuvan haun valintaperusteet, tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset sekä tutkintokohtaisen kielitaitovaatimuksen löydät täältä opiskelijavalintakriteerit jatkuvassa haussa.
Jatkuvassa haussa opiskelijavalintoja tehdään jo hakuaikana, ja vapaat opiskelupaikat täytetään sopivien hakijoiden löydyttyä. Haku voi päättyä, kun koulutus on täynnä, ja se voidaan avata uudelleen, jos paikkoja vapautuu.
Lisätietoja

Jouko Vahekoski
opettaja
+358 406104857
jouko.vahekoski@lhkk.fi

Miia Ojala
opinto-ohjaaja ja kv-asiat
+358 403474075
miia.ojala@lhkk.fi