Media-ala

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan erilaisissa video- ja pelituotannon, valokuvauksen tai graafisen suunnittelun tehtävissä. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun opinnoissa opit valokuvaamista, graafista suunnittelua, video- ja pelituotantoa sekä kuvan, videon ja äänen käsittelyä. Opit tuottamaan visuaalisia sisältöjä ja julkaisuja eri medioihin. 

Opintojen alussa opiskellaan monipuolisesti eri media-alan työtehtäviä ja tutustutaan laaja-alaisesti koko media-alaan sekä alan työpaikkoihin ja tehtäviin. Media-alan työpaikkoja ovat mm. mainostoimistot, paino- ja tulostustalot, video- ja valokuva-alan yritykset sekä yritysten omat markkinointi- ja viestintäosastot. Media-alan työtehtäviä on jokaisessa yrityksessä ja alan osaaja voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Perusteet opittuasi, voit valita syventäviksi opinnoiksi osaamisalan, joka vastaa parhaiten toiveitasi. Osaamisaloja ovat audiovisuaalinen viestintä, julkaisutuotanto, pelituotanto tai kuvallinen ilmaisu.

Audiovisuaalinen osaamisala, mediapalvelujen toteuttaja:
Osaat työskennellä audiovisuaalisen alan tuotannon eri vaiheissa ja käytät erilaisia menetelmiä mediamateriaalin tuottamiseen. Opit kattavasti videotuotannon eri tehtäviä kuten editointia, äänituotantoa ja animaatiota.

Julkaisutuotannon osaamisala, mediapalvelujen toteuttaja:
Opit käyttämään erilaisia menetelmiä mediamateriaalien tuottamiseen. Opit valokuvausta, graafista suunnittelua ja visuaalisten julkaisujen toteuttamista sekä kuvankäsittelyä. Tunnistat yleisimmät julkaisutuotannon tuotantoprosessit, menetelmät ja käyttöalueet.

Kuvallisen ilmaisun osaamisala, kuvallisen ilmaisun toteuttaja:
Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan visuaalisen viestinnän tuotteita, valmistelemaan kuvauksia sekä käyttämään kuvausvälineitä ja valoa ilmaisun välineenä.

Pelituotannon osaamisala, pelituotannon toteuttaja:
Tunnet media-alan toimintaympäristön, osaat toimia pelituotannossa sekä valitsemiesi valinnaisten tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot. Osaat soveltaa oppimiasi tietoja ja taitoja muuttuvissa työtilanteissa ja osaa toimia monipuolisesti media-alan ja kuvallisen ilmaisun erilaisissa työtehtävissä. Tutkintonimikkeenä on Pelituotannon toteuttaja.

 

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Oppisopimus

Sinun on mahdollista suorittaa tämä tutkinto joustavasti oppisopimuksella, jos sinulla on tiedossa koulutukseen soveltuva työpaikka ja työnantajaltasi suostumus oppisopimusopiskeluun.

Jatko-opinto- ja uramahdollisuudet

Kuten aina, ammatillisista perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon. Media-alalla luonteva jatko-opintoväylä esim. ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla on medianomiopinnot ammattikorkeakoulussa.

Tutkinnon suoritettuasi sinun on mahdollista työskennellä valitsemastasi osaamisalasta riippuen mm. kuvaajana, äänittäjänä, editoijana, viestintäalan assistenttina ja nettisivujen suunnittelijana. Voit tuottaa uutisia, viihdettä, esittelyjä sekä mainontaa eri medioihin. Voit työllistyä esimerkiksi mainos- ja mediatoimistoon, tuotanto- tai kustannusyhtiöön, radioon, televisioon tai mediataloon. Myös yrittäjyys on varteenotettava vaihtoehto, erityisesti esimerkiksi valokuvaajana toimiessasi.


Yhteishaku

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai ulkomailla perusopetusta vastaavasta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole toisen asteen koulutusta suoritettuna.

Hakuaika: vuoden 2025 hakuaika selviää myöhemmin

Hae koulutukseen (Opintopolku.fi)


Koulutukset

 • Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

  Toteutusmuodot: Lähiopetus, Oppisopimus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 14.08.2024

  Haku alkaa: 01.01.2024

  Haku päättyy: 31.07.2024

  Hakeudu koulutukseen