Kiinnostaako sinua ruoanlaitto tai asiakaspalvelu? Meillä voit opiskella ravintola- ja cateringalan perustutkinnon, joka antaa sinulle valmiudet työskennellä monipuolisissa tehtävissä ravintola-alalla – joko kokkina tai tarjoilijana.
Osaamisalat
Ruokapalvelun osaamisala
Kokin opinnoissa opit valmistamaan maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Opit tuntemaan raaka-aineet, huomioimaan erityisruokavaliot ja valmistamaan annoksia aina arkiruoasta à la carte -herkkuihin. Kokkina työskentelet usein kiireisessä ympäristössä, joten paineensietokyky ja tiimityötaidot ovat tärkeitä.
Asiakaspalvelun osaamisala
Tarjoilijan opinnoissa keskityt asiakaspalveluun, tarjoilun perussääntöihin, hygieniaosaamiseen, anniskeluun ja tapakulttuuriin. Opit kattamaan pöytiä, järjestämään erilaisia tilaisuuksia ja toimimaan asiakaslähtöisesti erilaisissa ravintolaympäristöissä.
Opinnot sisältävät sekä teoriaa että käytännön harjoittelua koulun opetusravintolassa, ammattikeittiössä ja työpaikoilla. Koulutus sopii sekä alasta kiinnostuneille että jo kokemusta omaaville – myös maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito.
Koulutuksen sisältö
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS) sovimme hankittavasta osaamisesta, näytöistä, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta sekä opiskelun yksilöllisestä kestosta. Tarjoamme myös tarvittaessa ohjausta ja tukea.
Oppisopimus
Sinun mahdollista suorittaa tämä tutkinto joustavasti oppisopimuksella, jos sinulla on tiedossa koulutukseen soveltuva työpaikka ja työnantajaltasi suostumus oppisopimusopiskeluun.
Jatko-opinto- ja uramahdollisuudet
Ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Luonteva jatko-opintoväylä ravintola- ja cateringalan tutkinnon jälkeen on restonomikoulutus ammattikorkeakoulussa. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.
Kokkina tai tarjoilijana sinulla on monipuoliset mahdollisuudet työskennellä ruoanlaiton ja asiakaspalvelun parissa, ja useimmiten työskentelet ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden tai suurtalouden keittiöissä. Työllistymismahdollisuuksia on myös esimerkiksi cateringalan yrityksissä, juhla- ja pitopalveluyrityksissä sekä lasti- ja matkustajalaivoissa.
Opiskelijavalinnat jatkuvassa haussa
Jatkuvassa haussa koulutuksen järjestäjä päättää opiskelijaksi ottamisesta eli opiskelijavalinnasta.
Jatkuvan haun valintaperusteet, tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset sekä tutkintokohtaisen kielitaitovaatimuksen löydät täältä opiskelijavalintakriteerit jatkuvassa haussa.
Koulutukseen on haettavana kahdeksan (8) opiskelupaikkaa.
Hae nyt ja varmista paikkasi – koulutus tarjoaa erinomaiset valmiudet tulevaisuuden työelämään!
Lisätietoja

Juha Pakkanen
lehtori
+358 407130594
juha.pakkanen@lhkk.fi

Miia Ojala
opinto-ohjaaja ja kv-asiat
+358 403474075
miia.ojala@lhkk.fi