Teknisen suunnittelun ala

Teknisen suunnittelun perustutkinto | suunnitteluassistentti

Hakeminen

Oletko kiinnostunut 3D-suunnittelusta ja -tulostuksesta, tai haluatko oppia teknistä piirtämistä? Kenties haaveilet arkkitehdin tai insinöörin korkeakouluopinnoista?

Suunnitteluassistentin opinnoissa opit teknisen piirtämisen perusteet rakennus-, sähkö- ja lvi-alueilta. Perehdyt myös syvällisemmin konetekniseen suunnitteluun. Tietokoneavusteisen piirtämisen (CAD) lisäksi opiskelet toimisto-ohjelmia ja kolmiulotteisten mallien (3D) suunnitteluun käytettäviä ohjelmia sekä CAD/CAM-tekniikan hyödyntämistä, tila- ja automaatiosuunnitelmien tuottamista ja yritystoiminnan suunnittelua. Lisäksi tutustut 3D-tulostukseen. 

Suunnitteluassistenttina osaat teknisen suunnittelun mallintamisen sekä piirustusten ja dokumenttien tuottamisen ja ylläpitämisen. Osaat tehdä erilaisia suunnitteluun liittyviä julkaisuja sekä markkinoida ja mainostaa tuotteita. Lisäksi osaat huoltaa laitteita ja ohjelmistoja. 

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.  

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena, joka edellyttää työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja jonka voi aloittaa joustavasti.

Jatko-opintomahdollisuudet  

Ammatillisista perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin esimerkiksi arkkitehti- ja insinööriopintoihin. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.  

Uramahdollisuudet 

Suunnitteluassistenttina työskentelet mallintajana, piirtäjänä, teknisenä piirtäjänä, dokumentoijana, suunnitteluavustajana tai nuorempana suunnittelijana erilaisten työnantajien palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työskentelet useimmiten alan avustavissa työtehtävissä suunnittelu- ja insinööritoimistoissa, teollisuusyritysten suunnitteluosastoilla, arkkitehtitoimistoissa tai kuntien ja kaupunkien teknisillä suunnitteluosastoilla.  

Kansainvälistyminen 

Forssan ammatti-instituutissa sinulla on hyvät kansainvälistymisen mahdollisuudet: sinun on mahdollista suorittaa kieli- ja kulttuuriopintoja, lähteä ulkomaanvaihtoon tai opintomatkoille sekä osallistua lukuisiin kotikansainvälisyystapahtumiimme.  

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa  

Teemme yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK:n kanssa, jonka ansiosta sinun on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulun opintoja jo osana perustutkinnon opiskeluasi. Kauttamme on myös mahdollista päästä opiskelijavaihtoon, suorittaa kaksoistutkinto tai yhdistää opiskelu ja täysipainoinen harjoittelu sekä kilpaileminen Urheiluakatemian ansiosta.  

Lue lisää:

Koulutukset

 • Suunnitteluassistentti, teknisen suunnittelun perustutkinto

  Toteutusmuodot: Lähiopetus, Oppisopimus, Monimuoto

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 10.08.2023

  Haku alkaa: 20.02.2023

  Haku päättyy: 31.05.2023

  Hakeudu koulutukseen