Ravintola- ja cateringala

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto

Dieettikokki

Täydennä osaamistasi ja tule opiskelemaan erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen!

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on alan ammatillinen peruskoulutus sekä pitkä työkokemus. Valmistava koulutus kestää monimuotokoulutuksena noin 1 – 2 vuotta sisältäen työelämässä tapahtuvan oppimisen ja näytöt.

Toteutus

Koulutus tapahtuu itsenäisinä verkko-opintoina ja etätapaamisin. Käytämme itslearning -verkko-oppimisympäristöä ja Microsoft Teams-alustaa.

Erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Pakollinen osa:

  • Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
  • Ravitsemushoidon toteuttaminen
  • Erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen

Oppisopimus

Koulutus on oppisopimuskoulutusta, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka.

Henkilökohtaistaminen

Tutkinto suoritetaan näytöin. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaisesti näytöt toteutetaan. HOKSissa otetaan huomioon opiskelijan aikaisemmat koulutukset ja työkokemus.

Lisätietoja

Rakel Brück

opettaja

+358 406804017

Miia Ojala

opinto-ohjaaja ja kv-asiat

+358 403474075