Työvoimakoulutus

Torninosturinkuljettaja, työvoimakoulutus

Torninosturinkuljettajan koulutus valmistaa talonrakennusalan ammattitutkinnon torninosturin kuljetus -osan
suorittamiseen. Tämä tutkinnon osa on Valtioneuvoston asetuksen 403/2008 mukainen tutkinnon soveltuva osa.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on rakennusalan työkokemusta, nostotyökokemusta tai työkokemusta
teollisuudesta, missä tehdään nostotöitä nosturilla. Lisäksi vaaditaan alalle hyväksyttävä terveys. Kielitaitovaatimus B1.1.

Sisältö

  • Opiskelijan ohjaus ja perehdyttäminen
  • Rakenne ja sähköinen toiminta
  • Tarkastukset, kunnossapito ja huollot
  • Ajotaito ja nosturin käyttöön liittyvät asiat
  • Turvallisuusohjeet, -määräykset ja -säädökset
  • EA1, tulityö- ja työturvakortti

Koulutusvalinnat tehdään hakemusten ja soveltuvuuskokeen/haastattelun perusteella. Soveltuvuuskokeeseen lähetetään erillinen kutsu. Koulutus alkaa erikseen sovittavana ajankohtana. Koulutukseen valittu vastaa itse mahd. terveydentilan selvityksistä ja niiden kustannuksista.

Hakeminen

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemus on aina sitova, joten kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua haastatteluun ilmoitettuna aikana. Haastatteluissa noudatetaan voimassa olevia hygienia- ja turvallisuusohjeita. Jos saat kutsun etkä voi saapua, ilmoita siitä ennen valintatilaisuutta TE-toimistoon kutsussa ilmoitetulle henkilölle. Varaudu toimittamaan sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaolotodistus TE-toimistoon. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702

Koulutuksen tiedot

Koulutus alkaa: sopimuksen mukaan

Haku päättyy: 30.11.2024

Kesto: n. 6 kk

Opiskelupaikkoja: 5