Kiinnostaako sinua miten elintarvikkeet valmistetaan? Elintarvikealan opinnoissa opit elintarvikkeiden valmistamista ja valmistustekniikoiden ja -prosessien kehittämistä. Myös ravitsemus- ja hygieniaosaaminen ja taloudellisuuden opettelu ovat opinnoissasi keskeisellä sijalla. Elintarvikealan ammattilaisena hallitset kädentaidot. Osaat työskennellä yhdessä muiden kanssa ja ratkaista ongelmia. Lisäksi osaat kehittää toimintaa ja olet laatutietoinen.
Voit erikoistua elintarviketeknologiaan tai liha-alalle. Elintarviketeknologian osaamisalan suorittaneena elintarvikkeiden valmistajana osaat valmistaa, pakata ja varastoida elintarvikkeita. Osaat toimia elintarvikkeiden valmistajana elintarvikkeiden valmistusprosesseissa, joissa osaat seurata prosessin kulkua ja tehdä tarvittavia säätötoimenpiteitä.
Liha-alan osaamisalan suorittaneena lihatuotteiden valmistajana osaat leikata lihaa ja valmistaa erilaisia lihavalmisteita. Työskentelet lihatuotteiden valmistusprosessissa yritystoiminnan periaatteiden mukaisesti ja vastuullisesti vaihtelevissa olosuhteissa.

Sisältö
Elintarvikealan perustutkinnon suorittaneella on elintarvikealan työtehtävissä edellytetty ammattitaito. Hän osaa noudattaa omavalvontaa ja elintarvikehygieniaa sekä varmistaa tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun. Tutkinnon suorittanut osaa ohjata ja pitää käynnissä valmistusprosessia.
Tutkinnon suorittanut henkilö osaa valmistaa elintarvikkeita tai lihatuotteita valitun osaamisalansa mukaisesti. Hänellä on valmiudet toimia elintarvikkeiden teollisessa valmistusprosessissa tai pienimuotoisessa tuotannossa.
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS) sovimme hankittavasta osaamisesta, näytöistä, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta sekä opiskelun yksilöllisestä kestosta. Tarjoamme myös tarvittaessa ohjausta ja tukea.
Oppisopimus
Sinun mahdollista suorittaa tämä tutkinto joustavasti oppisopimuksella, jos sinulla on tiedossa koulutukseen soveltuva työpaikka ja työnantajaltasi suostumus oppisopimusopiskeluun.
Jatko-opinto- ja uramahdollisuudet
Kuten aina, ammatillisista perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.
Elintarvikkeiden valmistajana työskentelet pienyrityksissä tai suurteollisuudessa, esimerkiksi ruokavalmiste-, kasvis- ja makeis- ja juomateollisuudessa. Voit työllistyä myös elintarvikekauppaan. Lihatuotteiden valmistajana työskentelet lihanleikkaamoissa, lihavalmistetuotannossa tai teurastamoissa.
Yhteishaku
Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai ulkomailla perusopetusta vastaavasta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole toisen asteen koulutusta suoritettuna.
Hakuaika: 18.2.2025- 18.3.2025. Opiskelijavalintojen tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 12.6.2025.
Hae koulutukseen (Opintopolku.fi)
Koulutukset
Toteutusmuodot: Lähiopetus, Monimuoto
Koulutuksen sijainti: Forssa
Koulutus alkaa: 07.04.2025
Haku alkaa: 01.01.2025
Haku päättyy: 09.03.2025
Koulutuksen hinta: Koulutus on maksutonta
Toteutusmuodot: Lähiopetus, Monimuoto
Koulutuksen sijainti: Forssa
Koulutus alkaa: 13.08.2025
Haku alkaa: 01.02.2025
Haku päättyy: 31.05.2025
Koulutuksen hinta: Koulutus on maksutonta