Opiskelijalle
Tässä sinulle uuden opiskelijan tietopaketti, ole hyvä!
Olemme tähän keränneet sinulle aloittavan opiskelijan infopaketin. Mikäli et löydä etsimääsi, ota yhteyttä vastuuopettajaasi, opiskelijapalveluihin tai opintotoimistoon, me autamme sinua.
Tervetuloa aloittamaan opinnot!
Klo 9.00, Saksankatu 27, A-rakennus, auditorio 1030
• Ajoneuvoalan perustutkinto
• Logistiikka perustutkinto
• Rakennusalan perustutkinto
• Pintakäsittelyalan perustutkinto
• Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto
Klo 10.00, Saksankatu 27, A-rakennus, auditorio 1030
• Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
• Teknisen suunnittelun perustutkinto
• Talotekniikan perustutkinto
• Taideteollisuusalan perustutkinto
• Elintarvikealan perustutkinto
• Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
• Aikuisten perusopetus
• Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA)
Klo 9.30, Saksankatu 46, G-rakennus, auditorio 203
• Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
• Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
• Liiketoiminnan perustutkinto
• Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Uuden opiskelijan Wilmassa näkyy lukujärjestys, josta näkyy koulupäivien tarkemmat aikataulut. Huoltajat saavat Wilma-tunnukset elokuussa, jolloin he pääsevät myös näkemään nuorensa työjärjestykset.
Omaehtoisille perustutkintoa suorittaville opiskelijoille tarjotaan maksuton aamupuuro klo 8.45 – 9.15 ja lounasta porrastetusti ruokailuvuorojen mukaan. Erityisruokavalioita valmistetaan sairauden hoitoon ja vakaumuksellisista syistä vain terveydenhoitajan todistuksen perusteella. Maksuttoman opiskelija-aterian edellytyksenä on kela- tai ajokortti, jolla ruokailuoikeus todennetaan. Ota siis kouluun kortti mukaan. Ilman korttia ruokailu on maksullinen. Opiskelijaruokailuun liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä ruokapalveluesimieheen puh. 050 5155223 tai sari.tallbacka@lhkk.fi
Lisäksi saat Kansanterveyslain säännösten mukaisen terveyshuollon ja sairaanhoidon sekä tapaturmavakuutuslain mukaisen laajennetun vakuutusturvan, joka korvaa oppilaitoksessa tai koulumatkalla sattuneet tapaturmat. Asuntolassa sattuneita tapaturmia ei em. vakuutus korvaa. Harkitse tarvittavat lisävakuutukset huoltajasi kanssa.
Tilanteestasi ja opiskelumuodostasi riippuen sinun on mahdollista saada erilaisia tukia opintojesi rahoittamiseen.
Slice-opiskelijakortti
Forssan ammatti-instituutin opiskelija on oikeutettu maksuttomaan digitaaliseen Slice-opiskelijakorttiin. Kortti toimii virallisena todistuksena opiskelusta Forssan ammatti-instituutissa.
Kortin saa ladattua itselleen Wilman kautta. Ohjeet löydät Wilman Tiedotteista.
Opiskelijakortti on opinnoista riippuen sininen (päätoimiset opiskelijat) tai vihreä (sivutoimiset opiskelijat).
Sininen kortti oikeuttaa VR:n ja Matkahuollon etuihin sekä tuhansiin muihin Slice-opiskelijaetuihin halki Suomen.
Mikäli kortin väri on vihreä, se oikeuttaa kaikkiin muihin opiskelijaetuihin, mutta ei VR:n ja Matkahuollon etuihin. Jos opiskelija on oppisopimusopiskelija tai opiskelijan opintojen osa-aikaisuusprosentti on vähemmän kuin 60 prosenttia, on hän oikeutettu vihreään korttiin.
Lisätietoa löydät täältä: Slice.fi
SAKKI-kortti
SAKKI ry on Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto.
SAKKI-kortti voidaan myöntää mm. ammatillista perustutkintoa opiskeleville ja TUVA-opiskelijoille, mutta ei oppisopimusopiskelijoille eikä työvoima- tai henkilöstökoulutuksessa oleville. Sakki ry:n nettisivuilta voit varmistaa, oletko oikeutettu hankkimaan kortin. SAKKI-kortti on maksullinen opiskelijakortti, joka oikeuttaa kaikkiin Matkahuollon ja VR:n opiskelija-alennuksiin. SAKKI-kortilla saat paljon muitakin alennuksia ja etuja. Lisätietoja kortista löydät täältä: https://sakkiry.fi/opiskelijakortti/
AMIS-opiskelijakortti
Suomen Opiskelija-Allianssi -OSKU ry on opiskelijaliitto. Liittymällä jäseneksi saa virallisen AMIS-opiskelijakortin. AMIS-kortti on maksullinen opiskelijakortti, joka oikeuttaa Matkahuollon ja VR:n opiskelija-alennuksiin sekä muihin valtakunnallisiin ja paikallisiin alennuksiin ja etuihin. Lisätietoa löydät täältä: https://www.osku.fi/opiskelijakortti/
Opiskelijakortilla saat muiden opiskelija-alennusten lisäksi mm. 50 % opiskelija-alennukset linja-auto- (väh. 80 km yhdensuuntaisiin matkoihin) ja junamatkoihin.
Matkahuollon sivuilta löytyy listaus, millä opiskelijakorteilla heiltä saa alennusta. Lisätiedot osoitteesta www.matkahuolto.fi.
VR:n sivuilta löytyy listaus, millä opiskelijakorteilla heiltä saa alennusta. Lisätietoja osoitteesta www.vr.fi
Oppikirja-asiat selviävät ammattialakohtaisesti opintojen alussa.
Suojavaateasiat selviävät ammattialakohtaisesti opintojen alussa.
TUTKINTOKOHTAISET TERVEYDENTILAVAATIMUKSET (OPH määräys 17.11.2010, 39/011/2011, L951/2011 ja asetus 1032/11)
Lähihoitajaopiskelijan terveydentilan tulee olla sellainen, ettei se ole esteenä alan opiskelulle ja ammatissa toimimiselle. Koulutukseen hakeutuvien tulee ottaa huomioon, että opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää fyysistä toimintakykyä, henkistä tasapainoa ja kykyä olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa.
Opiskelijaksi ei voida ottaa henkilöä, joka ei ole terveydeltään ja toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen silloin, kun opintoihin sisältyy alaikäisen turvallisuutta, potilas- tai asiakasturvallisuutta koskevia vaatimuksia. Opiskelijaksi hakeutuvan tulee antaa pyydettäessä koulutuksen järjestäjälle opiskelijaksi ottamisen edellyttämät terveydentilaansa koskevat tiedot. Lisäksi opiskelijalta pyydetään nähtäväksi rikosrekisteriote ennen työssäoppimisen aloittamista alaikäisten parissa. Valintatilanteessa riittää opiskelijaksi hakeutuvan oma kuvaus nykyhetken terveydentilastaan.
Tutkintokohtaisten terveydentilavaatimusten tavoitteena on edistää turvallisuutta ammatillisessa peruskoulutuksessa ja myöhemmin työelämässä. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilannne. Opiskelijaksi ottamisen tai opiskelun jatkamisen esteenä voi olla
HUOM! TUTKINTOKOHTAISIA TYÖSUOJELUOHJEITA: Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana on kiellettyä käyttää lävistyskoruja kasvojen ja limakalvojen alueella, rastatukkaa, tekokynsiä ja kynsien pidennyksiä niistä mahdollisesti johtuvien infektioiden ja työtapaturmien sekä asiakasturvallisuuden vaarantumisen takia. Tutkintoon sisältyy lisäksi monia muita työsuojeluohjeita, joihin opiskelijan on sitouduttava aloittaessaan lähihoitajaksi opiskelun.
Opintojen alussa laadit vastuuopettajasi kanssa Wilmaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jota päivitetään koko opintojesi ajan.
Olemme luopuneet perinteisistä lomakkeista asuntolaan hakeutumisen siirryttyä sähköiseen järjestelmään, emme siis ota enää vastaa paperisia hakemuksia.
Kun olet saanut Wilma-tunnukset tulisi hakemus tehdä viipymättä.
ASUNTOLAPAIKAN HAKEMINEN WILMASSA