Logistiikka-ala

Logistiikan perustutkinto | palvelulogistiikkatyöntekijä

Hakeminen

Tai kiinnostaako sinua monipuolinen varastotyö, kuten inventointi ja trukilla ajo? Meillä voit logistiikan alalla erikoistua yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi tai palvelulogistiikkatyöntekijäksi.

Palvelulogistiikkatyöntekijänä opit tavaran vastaanottoon ja säilytykseen sekä asiakirjojen tekemiseen tarvittavat taidot: inventointi ja saldonhallinta, erilaiset varastokirjanpitoon liittyvät tehtävät sekä telematiikan hyödyntäminen työssä. Erilaiset trukinkuljettajan tehtävät ovat myös osa koulutusta, kuten myös muiden varastossa käytettävien koneiden ja laitteiden käytön harjoittelu. Palvelulogistiikkatyöntekijänä osaat varastoida ja kuljettaa tavaran. Hallitset myös talouden, kierrätyksen sekä tietoverkot hyödyntäen työssäsi myös automatiikkaa.

Palvelulogistiikkatyöntekijä osaa tehdä varastoalan tehtäviä käsin ja käyttää varaston tai terminaalin tavarankäsittely laitteita, trukkia ja automaatiikalla ohjattavia laitteita. Palvelulogistiikkatyöntekijän osaa täyttää asiakirjoja, joita varastoissa tai terminaaleissa on käytössä, tehdä varastokirjanpito käsin tai tietotekniikkaa käyttäen. Perusosaaminen palvelulogistiikkatyöntekijällä on tavaran lähettämisessä ja vastaanotossa, tavaran varastoinnista, lähetysten keräilystä, pakkaamisesta, kierrätyksessä ja varaston tietojärjestelmien käytöstä.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena, joka edellyttää työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja jonka voi aloittaa joustavasti.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.

Palvelulogistiikkatyöntekijänä voit täydentää osaamistasi ammattikorkeakoulussa, ammattitutkinnoilla ja erikoisammattitutkinnoilla.

Uramahdollisuudet

Palvelulogistiikkatyöntekijänä toimit materiaalikuljetusten ja varastoinnin parissa osana järjestelmää, jossa olet usein palvelutilanteessa asiakkaan kanssa. Palvelulogistiikkatyöntekijät työskentelevät teollisuuslaitosten, kauppojen, tukkuliikkeiden ja yritysten varastoissa sekä varastopalveluyrittäjinä.

Kansainvälistyminen

Forssan ammatti-instituutissa sinulla on hyvät kansainvälistymisen mahdollisuudet: sinun on mahdollista suorittaa kieli- ja kulttuuriopintoja, lähteä ulkomaanvaihtoon tai opintomatkoille sekä osallistua lukuisiin kotikansainvälisyystapahtumiimme.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Teemme yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK:n kanssa, jonka ansiosta sinun on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulun opintoja jo osana perustutkinnon opiskeluasi. Yhteistyöoppilaitoksemme Laurean AMK-opintoihin voit aluksi tutustua helposti kurkistusopintojen kautta. Väyläopinnoissa voit aloittaa AMK-opinnot jo toisen asteen opiskelun aikana.

Kauttamme on myös mahdollista päästä opiskelijavaihtoon, suorittaa kaksoistutkinto tai yhdistää opiskelu ja täysipainoinen harjoittelu sekä kilpaileminen Urheiluakatemian ansiosta.

Lue lisää:

Koulutukset

 • Palvelulogistiikkatyöntekijä, logistiikan perustutkinto

  Toteutusmuodot: Oppisopimus, Monimuoto, Lähiopetus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 10.08.2023

  Haku alkaa: 20.02.2023

  Haku päättyy: 31.05.2023

  Hakeudu koulutukseen

 • Palvelulogistiikkatyöntekijä, logistiikan perustutkinto (oppisopimus)

  Toteutusmuodot: Oppisopimus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 04.09.2023

  Hakeudu koulutukseen