Matkailuala

Matkailualan perustutkinto | matkailupalvelujen tuottaja

Hakeminen

Haluaisitko työskennellä matkailualalla ja toteuttaa esimerkiksi luonto-ohjelmapalveluja matkailualan yrityksessä? Lähde opiskelemaan matkailupalvelujen tuottajaksi.

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia matkailupalvelujen tuotteistamiseen ja toteuttamiseen liittyvissä ohjelma- ja asiakaspalvelutehtävissä, suunnitella, markkinoida, myydä ja toteuttaa ohjelmapalveluja sekä hoitaa ja huoltaa myös palveluissa tarvittavia eläimiä, välineitä, varusteita ja toimintaympäristöä.

Voit hakeutua koulutukseen joustavasti jatkuvan haun kautta. Edellytämme sinulta aiemmin suoritettua, vähintään toisen asteen tutkintoa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin sinulla oltava soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.

Uramahdollisuudet

Matkailupalvelujen tuottajat työskentelevät majoitus- ja ohjelmapalveluyrityksissä sekä matkailu- ja lomakeskuksissa, maatilamatkailuyrityksissä, hotelleissa ja matkailualan organisaatioissa sekä matkailualan yrittäjinä.

Koulutukset