Kone- ja tuotantotekniikan ala

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneistaja

Hakeminen

Kiinnostaako työ alalla, jossa töitä on enemmän kuin tekijöitä? Suomessa metallialan yrityksillä on pulaa osaavasta työvoimasta, eikä tilanteeseen ole näkyvissä muutosta. Meillä voit kone- ja tuotantotekniikan alalla erikoistua koneistajaksi. 

Koneistajan opinnoissa opit lukemaan piirustuksia ja tekemään niiden mukaisia osia ja koneita eri metalleista joko yksittäiskappaleina tai sarjatuotantona. Opit sorvaamaan, poraamaan, jyrsimään ja hiomaan, sekä tekemään niihin liittyviä mittauksia, esivalmistelu- ja jälkikäsittelytöitä. Opit myös käyttämään tietokoneavusteisia suunnittelu- ja ohjelmointiohjelmia sekä NC-sorvauksen ja -jyrsinnän perusteet. 

Koulutuksen sisältö 

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.  

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena, joka edellyttää työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja jonka voi aloittaa joustavasti.

Jatko-opintomahdollisuudet  

Ammatillisista perustutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Kone- ja tuotantotekniikan alalla luonteva jatko-opintoväylä esim. ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla on insinöörikoulutus ammattikorkeakoulussa. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.  

Meillä sinun on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulun opintoja jo osana perustutkinnon opiskeluasi. 

Uramahdollisuudet 

Koneistajana työskentelet esimerkiksi koneistajana, CNC-koneistajana tai koneenasentajana teknologiateollisuuden työntekijänä tai yrittäjänä.   

Kansainvälistyminen 

Forssan ammatti-instituutissa sinulla on hyvät kansainvälistymisen mahdollisuudet: sinun on mahdollista suorittaa kieli- ja kulttuuriopintoja, lähteä ulkomaanvaihtoon tai opintomatkoille sekä osallistua lukuisiin kotikansainvälisyystapahtumiimme.  

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa  

Teemme yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK:n kanssa, jonka ansiosta sinun on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulun opintoja jo osana perustutkinnon opiskeluasi. Kauttamme on myös mahdollista päästä opiskelijavaihtoon, suorittaa kaksoistutkinto tai yhdistää opiskelu ja täysipainoinen harjoittelu sekä kilpaileminen Urheiluakatemian ansiosta.  

Lue lisää:

Koulutukset

 • Koneistaja, kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (oppisopimus)

  Toteutusmuodot: Oppisopimus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

  Haku alkaa: 01.01.2023

  Haku päättyy: 31.12.2023

  Hakeudu koulutukseen