Kone- ja tuotantotekniikan ala

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | levyseppähitsaaja

Hakeminen

Kiinnostaako työ alalla, jossa töitä on enemmän kuin tekijöitä? Suomessa metallialan yrityksillä on pulaa osaavasta työvoimasta, eikä tilanteeseen ole näkyvissä muutosta. Meillä voit kone- ja tuotantotekniikan alalla erikoistua levyseppähitsaajaksi. 

Levyseppähitsaajan opinnoissa opit perusteet ohutlevytöistä ja kappaleiden hitsaustöistä sekä niihin kuuluvista viimeistelytöistä. Opit valmistamaan erilaisia teräsrakenteita ja levykappaleita moderneilla valmistus- ja hitsausmenetelmillä ja hallitset niihin liittyvät mittaukset, esivalmistelu- ja jälkikäsittelytyöt. Opit lukemaan piirustuksia ja tekemään niiden mukaisia osia ja koneita. Opit myös tekemään poraus- ja hiontatöitä, levytöissä käytettyjen NC-koneiden käytön perusteet.  

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.  

Oppisopimus

Sinun mahdollista suorittaa tämä tutkinto joustavasti oppisopimuksella, jos sinulla on tiedossa koulutukseen soveltuva työpaikka ja työnantajaltasi suostumus oppisopimusopiskeluun.

Jatko-opinto- ja uramahdollisuudet

Kuten aina ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Kone- ja tuotantotekniikan alalla luonteva jatko-opintoväylä esim. ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla on insinöörikoulutus ammattikorkeakoulussa. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.  

Levyseppähitsaajana työskentelet esimerkiksi levyseppähitsaajana tai ohutlevytyöntekijänä teknologiateollisuuden työntekijänä tai yrittäjänä.


Yhteishaku

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai ulkomailla perusopetusta vastaavasta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole toisen asteen koulutusta suoritettuna.

Hakuaika: vuoden 2025 hakuaika selviää myöhemmin

Hae koulutukseen (Opintopolku.fi)


Koulutukset

 • Levyseppähitsaaja, kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

  Toteutusmuodot: Lähiopetus, Monimuoto, Oppisopimus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: 14.08.2024

  Haku alkaa: 31.05.2024

  Haku päättyy: 31.07.2024

  Hakeudu koulutukseen