Kone- ja tuotantotekniikan ala

Osaamista kone- ja metallialalle | ohutlevy-särmääjä, hitsaaja tai koneistaja

Hakeminen

Kenelle

Alanvaihtajat, epäsäännöllistä työtä tekevät, maahanmuuttajat sekä työvoiman ulkopuolella olevat.

Sisältö

Ohutlevy-särmääjä, sisältää perusteet ohutlevytyöstä ja särmäyksestä. Perusteet: materiaalitekniikka, mittavälineet, tekninen piirustus, työturvallisuus, alan lupakortit. Alan syventävät opinnot särmäyspuristimen käyttö, HFE- ja HFT-koneiden ohjaus, särmäysharjoituksia, ammattisanasto ja ergonomia. Työssäoppiminen. Kokonaisuus noin 5 kk.

Hitsaaja, sisältää perusteet hitsauksesta. Perusteet: materiaalitekniikka, mittavälineet, tekninen piirrustus, työturvallisuus ja alan lupakortit. Alan syventävät opinnot: hitsauksen teoria, hitsauskoneiden säädöt, hitsausprosessit (mig/mag, tig tai puikko), hitsausharjoituksia, WPS ja pätevyydet, pätevyyskokeet, ergonomia ja itsestä huolehtiminen. Työssäoppiminen. Kokonaisuus noin 4–5 kk.

Koneistaja sisältää perusteet tekninen piirustus, 3D-mallien hyödyntäminen, perustyökalujen turvallinen käyttö ja lupakortit. Alan syventävissä opinnoissa: manuaalitekniikka, NC-koneistus ja NC-työstö. Työssäoppiminen. Kokonaisuus noin 5 kk.

Maahanmuuttajille: Orientaatio alalle ja kartoitukset 1 vko, ammatillinen suomen kieli sekä työelämäosaaminen, ammattiopinnot joiden rinnalla ammatillinen suomen kieli 1 -2 pvä / viikko. Kokonaisuus noin 10 kk.

Mahdollisuus suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta osa.

Koulutuksen kesto on yksilöllisen polun mukaan 5–10 kuukautta.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Koulutukset

 • Osaamista kone- ja metallialalle, ohutlevy-särmääjä tai koneistaja

  Toteutusmuodot: Monimuoto, Lähiopetus

  Koulutuksen sijainti: Forssa

  Koulutus alkaa: Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan

  Haku alkaa: 24.11.2023

  Haku päättyy: 30.09.2024

  Hakeudu koulutukseen