Puhtaus- ja kiinteistöala

Tukipalveluavustajaksi oppisopimuksella, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osatutkinto

Hakeminen

Tukipalveluavustajana toimit asiakkaiden arjessa, avustaen ruokahuollossa, puhtaanapito- ja tekstiilihuollon tehtävissä, viriketoiminnassa tai avustavissa asiointitehtävissä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Hoitotyöt eivät kuitenkaan kuulu työtehtäviin.


Tässä koulutuksessa pääset tutustumaan sosiaali- ja terveysalaan ja tämän myötä on hyvät mahdollisuudet jatkaa hoiva-avustajan tai lähihoitajan koulutuksiin tai suunnata puhtaanapidon tutkintoihin.

Työskennellä voit esimerkiksi ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä tai yhdistystoiminnan asiointi- ja avustamispalveluissa.

Koulutus on suoritetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle.

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet. Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Koulutukset