Työvoimakoulutus

Koneistajan, hitsaajan tai ohutlevyn käsittelijän työvoimakoulutus

Haluatko työllistyä metalliteollisuuteen? Koulutus on suunnattu metallialan työtehtävistä kiinnostuneille työttömille tai työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä osaamista tai päivittää olemassa olevaa osaamista nykypäivän vaatimusten tasolle. Koulutuksessa voit valita eri osa-alueita ja suorittaa tutkinnon osan tai osia seuraavista osa-alueista (tutkinnon osista):

  • Koneistus 4-6 kk,
  • Hitsaus 4-6 kk
  • Särmäys 1-2 kk
  • Levytyökeskus 1-2 kk

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Koulutus sisältää työssäoppimisen lisäksi seuraavat lupa- ja korttikoulutukset: työturvakortti, tulityökortti ja EA1- koulutukset sekä ajoharjoittelun sisältävä trukkiturvallisuuskoulutus (ns. ”trukkikortti” -koulutus).

Koulutukseen hakeminen

Täytä hakemus Te-palvelujen sivuilla ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemus on aina sitova, joten kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua haastatteluun ilmoitettuna aikana. Haastatteluissa noudatetaan voimassa olevia hygienia- ja turvallisuusohjeita. Jos saat kutsun etkä voi saapua, ilmoita siitä ennen valintatilaisuutta TE-toimistoon kutsussa ilmoitetulle henkilölle. Varaudu toimittamaan sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaolotodistus TE-toimistoon. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15, numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta

Koulutus alkaa 9.9.2024

Haku päättyy 19.8.2024