Haaveiletko työstä asiakaspalvelun parissa? Meillä voit valmistua ravintola- ja cateringalalta tarjoilijaksi.
Tarjoilijan opinnoissa opit tarjoilun perussääntöjä ja asiakkaan kohtaamista. Hygieniaosaaminen, anniskelumääräykset ja tuotetuntemus ovat myös keskeisiä opiskeltavia asioita, kuten myös tapakulttuuri, kattaminen ja erilaisten tilaisuuksien järjestäminen. Tarjoilijana osaat toimia asiakaspalvelun tehtävissä erilaisissa ravintoloissa ja ruokapaikoissa. Osaat neuvoa, suositella ja myydä ruokatuotteita asiakkaille – sekä suomeksi että muilla kielillä. Toimit yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa asiakkaiden hyvinvoinnin, turvallisuuden ja viihtymisen edistämiseksi. Ravintola-alan työntekijänä sinulla on hyvä paineensietokyky, pystyt hallitsemaan kokonaisuuksia ja osaat toimia eri kulttuurit huomioiden.
Kaikkea näitä opit usein käytännössä koulumme opetusravintolassa, ammattikeittiössä sekä monissa erilaisissa asiakastilaisuuksissa – joskus myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Koulutuksen sisältö
Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa yhdessä suunnitellaan ja sovitaan mm. hankittavasta osaamisesta ja sen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta, aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, kuten erityisestä tuesta.
Oppisopimus
Sinun mahdollista suorittaa tämä tutkinto joustavasti oppisopimuksella, jos sinulla on tiedossa koulutukseen soveltuva työpaikka ja työnantajaltasi suostumus oppisopimusopiskeluun.
Jatko-opinto- ja uramahdollisuudet
Kuten aina ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Luonteva jatko-opintoväylä ravintola- ja cateringalan tutkinnon jälkeen on restonomikoulutus ammattikorkeakoulussa. Voit myös hakeutua alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.
Tarjoilijana työllistyt yleisimmin ravintolaan, henkilöstöravintolaan, pubiin tai kahvilaan tarjoilijaksi tai kassatarjoilijaksi. Tarjoilijoita on myös esimerkiksi juhla- ja pitopalveluyrityksissä sekä laivoilla.
Yhteishaku
Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai ulkomailla perusopetusta vastaavasta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole toisen asteen koulutusta suoritettuna.
Hakuaika: 18.2.2025- 18.3.2025. Opiskelijavalintojen tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 12.6.2025.
Hae koulutukseen (Opintopolku.fi)
Koulutukset
Toteutusmuodot: Lähiopetus, Monimuoto
Koulutuksen sijainti: Forssa
Koulutus alkaa: 28.10.2024
Haku alkaa: 19.08.2024
Haku päättyy: 28.09.2024
Toteutusmuodot: Lähiopetus, Monimuoto
Koulutuksen sijainti: Forssa
Koulutus alkaa: 28.10.2024
Haku alkaa: 19.08.2024
Haku päättyy: 29.09.2024